06 mars 2009

Genrepet i Norrköpiiiing!

Genrepet är avklarat och två glada Schlagerprofiler har begett sig hem till hotellrummet för att samla sig. Genrepet bjöd bland annat på en Britta Bergströmsk version av Sarah Dawn Finers Moving on, en Lili & Susie-medklappande publik och en släng nya roliga Petra Mede-moments. Britta skötte sig bra som stand in och trots att några ord hamnade fel här och där kändes hon som ett bra alternativ till Miss Finer. Genrepspubliken uppskattade Britta och gav till och med extra varma applåder efter hennes hissåkning.

Britta mötte Scotts nya Engfors-pimpade nummer som såg snyggt ut på scenen, men som vanligt så är låten för trist och vi tror Sarah krossar Scottarna.
Lili & Susie inledde sitt nya nummer från mitten av scenen, rygg mot rygg, vilket såg bra ut. Systrarna fick igång publiken som glatt klappade med i deras dänga. BWOs ballad växer sig också starkare för varje lyssning och BWO slog systrana när det var dags för publikundersökning.

Amy Diamond bjöd inte på mycket nytt och Starpilots såg likadana ut som alltid. Publiken gillade piloterna allra bäst och vi gissar att det blir en flight rak in i Globen.
Rigo & Topaz känns lika glatt tjatig som alltid och har troligen inget att hämta mot Caroline af Ugglas innerliga Snälla Snälla.

Så, vi tror Sarah får möta någon av våra favoriter och vi tippar att hon tar hem den matchen. Och i match två blir det tveklöst Starpilots.

I övrigt är upplägget att det först blir duell efter duell då alla sjunger sina låtar. Först Scott, sen Sarah sen duellerar dom och någon försvinner. När alla sjungit och fyra låtar återstår sjunger dom fyra igen. I slutet av programmet berättar Petra vilka två som vunnit de sista duellerna och avslöjar dessutom vem som blivit internationella juryns val.

Petra är roligare än någonsin och vi får under kvällen bland annat se hennes "presentationsfilm" som vi sett innan alla andra artister föregående veckor. Petra har dessutom en inspelad sketch om hur hennes vardag förändrats sedan hon började jobba med Melodifestivalen. Hysteriskt kul, och mycket roligare än de klipp vi sett tidigare veckor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Varför tippar ingen att sarah dawn och bwo möts i första duellen? det vore spännande med två så snarlika ballader i en duell. ingen har påpekat deras likhet men det kommer framstå extra väl i en duell.