06 mars 2009

Hitlistan - något att lita på?

I dag kom svenska hitlistan och det är en rätt skum läsning med tanke på vilka låtar som ses som favoriter inför Globen. Utslagna Shirley Clamp toppar listan med Med hjärtat fyllt av ljus och favoriterna Måns, Malena och Alcazar återfinns alla långt ner i listan. Är detta inte extremt märkligt med tanke på hur iTunes-listan sett ut den senaste veckan?
Så här placerar sig i alla fall låtarna:

1. Shirley Clamp
3. EMD
13. Velvet
22. Måns Z
23. Jonathan Fagerlund
28. Agnes
31. Malena Ernman
33. Alcazar
41. Nina Söderqvist
48. Sarah Dawn Finer
50. Lili & Susie
52. Next 3

11 kommentarer:

Nille sa...

Listan gäller väl förra veckans försäljning? Så de "bra" låtarna har inte haft så lång försäljningstid på sig att klättra. :)

Johan sa...

Shirley, Velvet, Jonathan och Nina har väl varit ute till nedladdning alla dagarna som ligger till grund för listsammanställningen. Det måste ju vara därför som de finalklara bidragen och delfinal 4 bidragen inte är så högt placerade den här veckan.

Skulle tro att allt är tillbaka till det normala nästa vecka. Itunes-listan uppdateras ju hela tiden och är väl därför mer trovärdig.

Anonym sa...

Lite intressant är det ju! Är EMD solklara favoriter i Globen nu?

Var är BWO? Nåja, de är ju "stora i öst"! ;)

Anonym sa...

Att de tre idolbidragen ligger högst av de finalklara låtarna säger nog mer om deras köpbenägna publik än om deras chanser i finalen. :P

Pär sa...

..men Hitlistan är INGENTING! Dags för ett att skrota den helt i er blogg nu.. Ointressant och missvisande.

Ronny sa...

Så länge Hitlistan publiceras och det inte finns någon annan lista tillgänglig för oss vanliga listläsare som ger någon indikation om vad som säljer och laddas ner så fortsätter vi att skriva om den.

Johan sa...

Frågan är om inte P3:s digilista är mer pålitlig än Hitlistan. Vem köper en CD-singel idag förutom barn och fjortisar på Idol/Melodifestival/Made in Sweden-signering?

Anonym sa...

detta betyder bara att vissa artister har gjort signeringar!!! det är enda sättet man säljer singlar på idag!! Det måste väl någon av er förstå eller?*ha ha*

/F6

Anonym sa...

Fast jag tycker det är ganska intressant.
Hitlistan är ju faktiskt en sammanslagning av musik köpt för nerladdning och musik köpt i butik. Finalklara låtar har kunnat köpas sedan i söndags på nätet och sedan i onsdags i butik. Det ÄR intressant att EMD, som mig veterligt inte haft någon signering, då ligger två på listan. Är det kanske för att de har trogna fans som KÖPER deras musik och inte laddar ner olagligt.

Som troget EMD-fan hoppas jag att den här listan, och I-tunelistan och RixTopp6, och...... faktiskt är en fingervisning om vad som kommer att hända i Globen. ;-)

Anonym sa...

Några kommentarer till tidigare inlägg:

1. Hitlistan är (precis som EMD fanet säger) en kombination av nedladdad musik och singelförsäljning, så detta borde rimligtvis vara relativt pålitligt!

2. Varför skulle singellistan vara missvisande? Tror du inte en köpbenägen publik även är en röstbenägen publik? 50% av finalresultatet är ju publikröster.

Men BWO's smärre fiasko på alla listor är fascinerande! Tycker ni inte? ;)

Elias sa...

Gör som P3. Skrota hitlistan och hänvisa till digilistan istället.

Sen vill jag bara kommentera "Anonyms" andra synpunkt. Att en köpbenägen publik = röstbenägen publik är ju lite kontigt påstående med tanke på Shirley, Velvet och Jonathans succé på listan och floppen i deras respektive delfinaler.