05 mars 2009

INTErnationella juryn

I dagens Expressen uppmärksammas den internationella juryns arbete och olika artister får uttrycka sina åsikter över juryns arbete. Jag tycker att det är ett kul grepp med den internationella juryn, och att det absolut har varit ett bra grepp att testa i år. Vad jag däremot inte fattar är fransmannen Bruno Berberes figurerande i media. Varför pratar han så mycket?
Hur får han som juryns ordförande fritt lufta sina åsikter hur som helst?
Alla andra som jobbar med Melodifestivalsproduktionen eller med juryarbetet kring MF får ju knappt säga ett knyst och fpår absolut inte ha favoriter.
Berberes orerar däremot fritt i media om vad han gillar och hur han röstar:
- Han berättade att han direkt föll för Molly Sandéns låt Så vill stjärnorna.
– Om svenska folket är smarta så väljer de Molly, sa han till Aftonbladet.
För Expressen berättade han att juryn under Göteborgstävlingen avstod att välja Marie Serneholt för att de trodde att hon skulle gå vidare ändå.

Dessutom: Är det inte lite konstigt att Berberes satt med i den jury som valde ut de 28 bidrag som utsågs att tävla i Melodifestivalen 2009, och nu dessutom ska rösta en gång till? Han måste ju redan ha klart för sig vilka låtar han gillar efter åtskilliga lyssningar i juryrummet?

Och bara en sak till: Jag är så genomnyfiken över vilka som egentligen sitter i den här juryn förutom fransmannen. Vi vet ju sedan tidigare att ESCToday.com-Barry också ingår i denna internationella jury och att även han satt med i den svenska uttagningsjuryn. Vore det inte bra om de andra i juryn INTE är schlagerfans från ett land som inte lyckas i Eurovision?

Inga kommentarer: