15 mars 2009

Internationella juryns medlemmar...

Hmmm...Så kom namnen på de som ingått i den internationella juryn.
Och jag är skeptisk till två saker:

Först: Varför består juryn till stor del består av hängivna ESC-fans? Precis som vår frenemy tycker jag att dom knappast ger en rättvis bild av vad vi borde skicka. Det var ju ESC-fansen som lyfte fram Charlotte som segerkandidat i fjol och som alltid höjer de svenska bidragen till skyarna. Hade det inte varit bättre att hitta ett gäng jurymedlemmar som inte älskar ESC över allt annat?

Och varför är de som satt med i urvalsjuryn inför MF 2009 även med i denna jury? Borde inte den internationella juryn bestå av folk som inte redan har ett förhållande till låtarna? Barry Viniker, Bruno Berberes och Thomas Lundin har ju alla fått lyssna in sig rejält på alla årets låtar, och har säkert sina favoriter klara för sig.
Och jag kan inte låta bli att undra om det dessutom ligger lite prestige i att INTE rösta på de två låtar som kom med som jokrar, EMD och Malena. EMD fick ju noll och Malena 1 poäng av den internationella juryn.

Vad säger ni?

Här är i alla fall listan över internationella juryns medlemmar:

Bruno Berberes (Frankrike) "Artistic director/Radio animator/Casting director for musicals/HoD for ESC". Satt med i årets urvalsjury och är Head of delegation för Frankrike.
Natalia Brasnuev (Moldavien) OGAE Moldova President (ESC-fanclub)Marknadsförare till vardags.
Fred Bronson (USA) Musikskribent på Billboard och stort ESC-fans. Han är alltid med under ESC-veckorna och hyllar ofta svensk musik i sina krönikor.
Alessandro Capicchioni (San Marino) Jobbar inom tv i SAn Marino, före detta HEad of Delegation för landet. Alltås samma sak som Björkman är i för Sveriges ESC-trupp.
Peric Damir (Serbien) Jurist och ESC-fan.
Thomas Lundin (Finland) Programledare & artist. Satt med i årets urvalsjury och har i flera år varit med i "Inför Programmen" för Eurovision i SVT:
Yurii Nikitin (Ukraina) Producent & har ett musikproduktionsbolag
Alex Panayi (Grekland) Artist & producent. Har tävlat för Cypern 1995 och 2000. Körade bakom Helena Paparizou 2005 och arbetade med Fabrizio Faniellos nummer 2006
Maria Serifovic (Serbien) Vann ESC 2007 med Molitva.
Maryna Skomorokhova (Ukraina)" Senior Account Manager for CFC, the company that has secured Ukraine’s participation in the Eurovision Song Contest." Ingen aning om vad den meningen betyder....
Anastasiya Tihanovich (Vitryssland) Sångare och exekutiv producent till Vitrysslands uttagning.
Barry Viniker (Storbritannien) Ägare av ESC-fansajten esctoday.com och hängivet ESC-fan. Satt med i årets urvalsjury.

2 kommentarer:

Schlagerpinglan sa...

Vilken tur att Fred Bronson fick vara med i juryn. Nu kanske vi äntligen kan få den efterlängtade 12-poängaren från USA...

Nej, seriöst talat så var detta en konstig samling människor. Bra tanke men mindre bra utfört.

Anonym sa...

kollar man kommentarerna på esctoday är det övervägande riktigt negativa reaktioner på malenas vinst - ska man tolka det positivt med tanke på att eurovisionfansen gillade hero?