07 mars 2009

Ojdå! Alla med finska namn eller brytningar åkte ut. Men inte Alla.

Jamensedär!

När jag precis bestämt mig för att Andra Chansen var mer spännande förr när det inte varit dueller i fyra veckor redan, och när alla som gått vidare kändes helt självklara...ja då small det till lite på slutet!

Vi hade ju tippat StarPilots istället för Caroline, men tycker självklart att Carolines innerliga soulballad passar utmärkt i ett balladfattigt finalfält, och att vi har älskat Sarah och hennes mastodontnummer från dag ett kan ni knappast ha missat. Till och med min Lili&Susi-älskande kollega kom över den förlusten på sju sekunder och gladdes med den förkylda (visst märktes det galet lite med tanke på sjuk fröken Finer faktiskt varit - tro oss) finalisten.

Sa vi förresten inte att Fredrik Kempe var "the man to beat" i år? Tre bidrag i Globen - och ingen av dem lär ni hitta på resultatlistans nedre halva om en vecka. Tro oss!

Den enda som surade ikapp med att de två glada brudarna dansade runt på scenen var förmodligen Molly Sandén. Tjejen som tills för en kvart sedan var ensam både på svenska och om att ha en ballad i Globen fick plötsligt stor konkurrens om röstare på båda de områdena.

Vårt tips?
Att söta Molly drar det kortaste strået i den trissen.

Okej. Vi kan tänka oss en kille till som hade lite smådubbla känslor ikväll. Henke Wikström bestämde sig för att ta en liten schlagertimeout eftersom det ju faktiskt på pappret inte var en jättestor chans att han, Sofia och de andra låtskrivarna skulle få hoppa upp på scenen och fira en Globenplats, och kanske framförallt för att han (som hur många som helst) också dragit på sig den berömda schlagersjukan...

...well, när juryvalet stod mellan den grekiska rockdängan och Amys barnelektro så var förmodligen deras val lätt (tyvärr måste jag säga, jag hade gärna partat några extra varv med Mr Bard och Mr Holter nästa vecka) och nu får vi fira Sofia hela natten utan Henke. Kanske kan det jämnas ut av våra konkurrenter/kollegor på sajten GylleneSkor som förmodligen hoppar jämfota just nu - de har hajpat Alla i veckor.

Annars vill vi bara ännu en gång hylla Petra och Edward. Jag skrattar fortfarande åt "och internationella juryns val är...pistage!" och ett gäng andra skämt som är precis min humor. Toppen! Och grattis på födelsedagen Petra!

Nåväl. Då har vi vårt finalfält klart. I natt kommer startordningen, och om en vecka vet vi vinnaren... Blir det Malena? Måns? EMD? HEAT? Häng med! Vi kommer gå ut hårt med bloggandet och öka... Nu ska vi trösta BWO och dricka skumpa med Sarah. Kramen.

7 kommentarer:

Mika sa...

SAAAAAAAAAAAAAARAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! WOOHOHOHOHOHO!

Anonym sa...

Om resultatet var daligt for Molly, sa var det bra for Alcazar - nu kan de fa Lili & Susie och BWOs bogroster in finalen!

Minette sa...

MEN HALLÅ!!?!?!?! Hur är det MÖJLIGT att man röstar på Ugglas framför starpilots?? Jag är chockad! Är dom sköna eller?? Starpilots var ju jättebra!!!?

Anonym sa...

Skandal!

Sista röstningsminuten i varje duell intervjuade Petra endast artisten bakom det ena bidraget - samtliga de fyra gick vidare. Visserligen de fyra man själv hade tippat men ändå...

Anonym sa...

Me like Petra,, Hoppas hon får vara med nästa år med,, ungefär som Luuk., En ny tradition?? En programledare -- Två MF år? // Jonas

Jenny sa...

Hallå hallå, dra inte alla på Gylleneskor över en kam, alla är inte lika förtjusta i "Alla"...

I övrigt tror jag du har rätt om Molly. Näst sist, alldeles före Sofia.

Anonym sa...

Jag förstår inte grejjen med Sarahs låt. Tråkig är bara förnamnet. Skandal att hon och Ugglas kom tlll Globen istället för Lili & Susie och BWO? De bästa låtarna står mot varandra? Skandal. Sen är Andra chansen ett sånt segt program så jag tycker man ska tänka över upplägget till nästa år. Men det blir dock spännande att se hur det går i finalen. Ovisst.