02 mars 2009

Just nu på iTunes

Som flitig iTunes-användare är det ju svårt att inte lägga märke till deras topphundra-lista (där de tio översta alltid syns i högra hörnet) och som Melodifestivalnörd blir man ju lite lycklig över hur den just nu fullständigt lusas ned av årets bidrag.

Malena och Agnes verkar vara de som alternerar med att ligga etta (faktum är att under tiden jag skrev detta inlägget bytte de plats), men det roligaste är kanske att om man kollar på de fem bidrag som parkerat sig i toppen ett tag nu så är samma två personer inblandade i allihopa; Fredrik Kempe och Anders Hansson.

Move over Bobby, there are some new boys in town!

Nu ska man kanske inte läsa in förmycket i försäljningen av mp3:or på iTunes vad gäller slutresultatet i MF - Velvet ligger till exempel sexa och Killing Me Tenderly ligger 12:a - utan det här handlar snarare om vilka låtar som verkar bli hits, men när vi ändå är igång så...

Vad tror ni om det här?

Finalllåtarna:
La Voix (1:a), Love, Love, Love (2:a), Hope and Glory (3:a), Stay the Night (4:a), 1000 Miles (10:a), You're My World (13:e) och Så Vill Stjärnorna (17:e). EMD släpptes först i förmiddags, men räkna med att grabbarna snart blandar sig in i toppstriden.

Andra Chansen:
Moving On (5:a), Higher (7:a), Show Me Heaven (9:a), Snälla, Snälla (22:e), It's My Life (23), You're Not Alone (26:e) och I Got U (57:e). Scotts går att köpa, men ligger inte på topphundra-listan.

OBS! Listan visar de mest sålda enskilda låtarna.
Köper du till exempel hela EPn med BWO eller Lili&Susie - eller andra artister som släppt mer än en version av sin låt - så räknas detta som ett album. Låtarna är dessutom uppdelade på lite olika listor beroende på genre. Det är därför man även kan hitta nämnda L&S på albumlistan för pop och BWOs You're Not Alone som etta på Dance(?)-listan (trots att den enskilda låten "bara" ligger 26:a).

2 kommentarer:

Anonym sa...

lite anmärkningsvärt att Lasse Lindh gick in direkt på andra plats på tracks i lördags....

Oswald sa...

Ja just det!
Det måste vi ju skriva om också!
Tack.