20 april 2009

Inför ESC 1 - Rymdklezmer & Hårfrisörskor

PREMIÄR!
Schlagerprofilernas eminenta ESC-panel tar sig an de första av årets Eurovisionbidrag!Här kan ni via YouTube se hela låtarna i de versioner vi såg dem (japp, vi har koll på att exempelvis Sverige och Turkiet fått "riktiga" videos på senare tid): Montenegro, Tjeckien, Belgien, Vitryssland, Sverige, Armenien, Andorra, Schweiz och Turkiet.

Fotnot: Åsikterna kommer nästan uteslutande efter en lyssning och en titt på landets officiella förhandsklipp. Vi har försökt att närma oss årets ESC som de flesta svenska tittar gör (och förmodligen många i SVTs panel) och har därför inte tagit hänsyn till scenshower i internationella finaler, sångröster eller hur låten känns efter 10-15 lyssningar. Dessa omdömen sparar vi eventuellt för ESC-veckan, eller behåller för oss själva.

Glöm inte att det här är del ett av fem.
Håll utkik här i bloggen efter nästa!
Så. Nu vill vi ha kommentarer.

12 kommentarer:

Pär sa...

Bra jobbat! Spontana intryck: Ni är alldeles för snälla mot den vidriga vitryssen och för hårda mot Andorra. Rättvisa betyg i stort. Farligast i gänget? Armenien. Osexigast? Turkiet. Bäst? Schweiz såklart. Malena? Finalplats men på lördagen i bottenträsket.

..men hörrni, semifinalen är på tisdagen.

Oswald sa...

Oj. Det vet vi ju. Vad sa vi? Sorry.

Jag är för personlig del beredd att hålla med dig om Andorragrejen efter flera gångers lyssningar - men jag står för vad jag tyckte då också. Men visst...hårfrisörskan funkar bättre i mina öron nu. :)

Fast Armenien är den som växt mest för mig här. Bosnien, Sverige och Schweiz gillade jag ju direkt.

Posh sa...

Ni var bra mycket roligare än SVTs jury och dessutom tycker vi väldigt lika. Alexanders analyser var fenomenala! :) Heja Armenien och Schweiz!

Björn sa...

Blir lite flåshurtig presentation à la Filip & Fredrik, men åsikterna är roliga och spridda. Kul att Bard gör en seriös bedömning! Trodde han skulle kräkas på de flesta, men det var bara Andorra som landade utan nåd.

Oswald sa...

Alexander ÄR grym!

Och okej...F&F kanske inte är Ronnys och mina största förebilder, men har vi kommit dit på första försöket så kanske vi kommer ännu en bit nästa! :)

Vi kanske ska fråga Ed om manus då? :)

Birdseed sa...

Absolut roligare (och i mer rimlig längd) än SVT:s dito, men jag mäste nog titta på TV-versionen ändå, om bara för att få se Petra Neilsen med så mycket botox i pannan att hon ser ut som en klingon.

Jag tycker ni allihopa (och då menar jag ni, Markus Larsson, TV-gänget och hela esctoday) är för elaka mot stackars Gypsy.cz. "Rymdklezmer" som koncept är ju störtskönt, videon också och zigenar-priden, sen okej att det blev lite väl mycket barnprogram av resultatet... Men så solklara nollor överallt? Bizarrt, minst en tvåa är den värd.

Mick! sa...

Blimey!

Det var nästan så att det bara var en som höll låda! ;)

Ed sa...

Det här tycker jag var toppen!
Hurra för er tre!!
Vettiga och roliga åsikter. Jag höll fan med om allt, och det är inte ofta! :)
Puss
/Edward

Anonym sa...

Jag tyckte det var rätt lökiga låtar så här efter FÖRSTA lyssningen,, malena är helt klart (helt opartisk,, LOVAR!!!) bäst av det här gänget.... // Jonas

Fjersen sa...

Säger Alexander verkligen att Andorra måste söka talanger utanför landets gränser? Hehe, Susanne Georgi är ju danska bosatt i Andorra och inte minst känd(!) för karriären tillsammans med systern Pernille under gruppnamnet Me & My. Vem minns inte plågan "Dub-I-Dub" från 1995? :)

Underhållande panel för övrigt!

Oswald sa...

Hm. Jo, han gör väl det. :)

Vår panel kunde kanske ha varit lite mera påläst... hahaha. Men du får se oss som ett gäng nördar med stort schlagerintresse och kärlek till musik och tävlingen snarare än faktaexperter. :)

Anonym sa...

Är det bara jag som tycker Vitrysslands låt är GRYM! Jag vet att han är ful, men låten är ju snudd på en vinnare!!