27 april 2009

Inför ESC 2 - Slynpop & Intifadaindie

Schlagerprofilernas eminenta ESC-panel tar sig an ännu ett gäng av årets Eurovisionbidrag!Här kan ni via YouTube se hela låtarna i de versioner vi såg dem innan vi gav våra omdömen:

Israel "There must be another way" med Noa och Mira Awad
Bulgarien "Illusion" med Krassimir Avramov
Island "Is it true?" med Jóhanna Guðrún Jónsdóttir
Makedonien "Nesto sto ke ostane" med Next Time
Rumänien "The Balkan girls" med Elena Gheorghe
Finland "Lose Control" med Waldo’s People
Portugal "Todas as Ruas do Amor" med Flor-de-Lis
Malta "What If We" med Chiara
Bosnien-Hercegovina "Bistra voda" med Regina

Fotnot: Åsikterna kommer nästan uteslutande efter en lyssning och en titt på landets officiella förhandsklipp. Vi har försökt att närma oss årets ESC som de flesta svenska tittar gör (och förmodligen många i SVTs panel) och har därför inte tagit hänsyn till scenshower i internationella finaler, sångröster eller hur låten känns efter 10-15 lyssningar. Dessa omdömen sparar vi eventuellt för ESC-veckan, eller behåller för oss själva.

Glöm inte att det här är del två av fem.
Håll utkik här i bloggen efter nästa!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Är ni galna!? Har ni SETT Bulgariens semifinals framträdande? Killen kan INTE sjunga live^^

Oswald sa...

Som det står i texten under filmen:

"Vi har försökt att närma oss årets ESC som de flesta svenska tittar gör (och förmodligen många i SVTs panel) och har därför inte tagit hänsyn till scenshower i internationella finaler, sångröster eller hur låten känns efter 10-15 lyssningar"

Så nä. Vi hade inte sett något innan vi såg förhandsvideorna.

Jag gillar fortfarande låten fast han sjunger så det sprakar på Y-tub, så jag hade nog ändå gett honom en trea nu när jag sett klippet. Ingen solklar fyra, dock. :)

Anonym sa...

Tja! Om ni tycker att det är av värde har New York Times (en av de mest kreddiga tidningarna på planeten Tellus) uppmärksammat Tingeling i en artikel: http://www.nytimes.com/2009/04/19/world/europe/19eurovision.html?_r=1

//Chrille

Anonym sa...

Äsch,prat! Skulle Bulgariens sångare vara i världsklass? Han verkar inte kunna sjunga alls. Jag får ångest av att höra honom. Klippet från bulgariska finalen är underhållande gräsligt. Det här kan bli pinsamt roligt.

Oswald sa...

hahaha
Ja, något säger mig att vår egen åsiktsmaskin (och förmodligen vi också) kan få äta upp ett och annat ord i flera av de här filmerna - but that's the beauty with it.

Anonym sa...

Visst.

Säkert jätteroligt för er som är BWO's största fans (får man hoppas), att Alex sitter med i soffan. Men hans kommentarer är lite yonder-years för mig; lite enahanda att höra hans "tjock", "ful" och liknande kommentarer. När det handlar om låten, i första hand åtminstone.

Jag ÄLSKAR Portugal. Och Rumänien. Malta kommer säkert gå vidare, liksom Bosnien-Herzegovina.

Men tack för posten.

/Pedro

Anonym sa...

Jag håller med Pedro. Jag önskar att ni gjort era "Inför" program själva. Bardan är lite väl dryg (tjock, ful, etc) och tar för mycket plats, man får ju knappt veta vad ni tycker!

Annars, tack för roliga inslag!

Anonym sa...

Israel: 2
Bulgarien: 2
Island: 3
Makedonien: 2
Rumänien: 4 (om man är generös)
Finland: 3
Portugal: 4
Malta: 3
Bosnien-Herzegovina: 5

Oswald sa...

Man kan säga att Alexanders omdömen är lite upp och ner. I förra delen såg ni en lite mera sansad Bard - här går han ju loss fullständigt. Ni får väl se hur det är i de andra fem delarna... :)

Å lugn bara lugn.
Vill ni veta vad MrR tycker om låtarna är det bara att plocka ett exemplar av nya QX som dyker upp idag, eller lyssna på Lotta bromé i P4.

Själv ska jag försöka få ur mig en liten sammanställning när det väl gäller - och då med lite flera lyssningar i kroppen än en enda.

Vad Alexander tycker hittar ni dock bara i våra filmer. :)

Tomas sa...

Underhållande i vanlig ordning grabbar! Personligen gillar jag Island, Makedonien, Rumänien, Finland och Bosnien-Hercegovina i den här högen, däremot tål jag inte Bulgarien medan resten av låtarna är OK..