27 april 2009

ESC-klubbarna röstar och Malena är trea!

Även om en fanomröstning inte säger så mycket (minns hur haussad Charlotte var av fansen i fjol...), så är det extremt underhållande att se de nationella ESC-fanklubbarna (OGAE) avge sina röster land för land på esctoday.com. Hittills har 25 länder röstat på klassiskt ESC-vis med 12, 10, 8 osv, och Norge leder stort. På andra plats ligger Frankrike och som trea ligger vår Malena.
Heja!
Kolla in då och då och håll tummarna på att vi i alla fall går om Frankrike!

6 kommentarer:

Daniel sa...

Norge har stor chans!

Dock tror jag på bra placering för Finland. Spelas konstant i ryssland när jag var dit, likaså i estland. Och inför engelska inför som 1:a. Den tror jag. Låt med drag i. Svenska låten dissar tyvärr alla här i finland å även bland människor jag talade med i russia å estland.. tyvärr ingen höjdare. E 110 på att Sverige intre är i final i år - tyvärr.

Fjersen sa...

Jag har personligen lite svårt för OGAE:s omröstningar eftersom det är hardcorefans som lyssnar sönder låtarna som sätter poängen men i år tror jag att de kan ha rätt med vinnaren i alla fall. En mer intressant omröstning bland "normala" européer går att följa på länken (i mitt namn), den så kallade Europrediction 2009. Förra året prickade de åtta av de tio bäst placerade bidragen.

eurofivestar sa...

Fast jag tycker sådana "Prediction" grejer är helt meningslösa. Man ska gissa på vad man *tror* sitt land kommer att gilla. Vad baserar man det på? Jag gillar denna låt, och därmed vet jag att resten av mitt land kommer att tycka likadant?

Nej, hellre sådana omröstningar där folk får säga exakt vad de tycker om låtarna, inte hur de *tror* det kommer att gå för den. Och det är klart, fansen kanske kommer att rösta fram en helt annan vinnare än jurysarna och telefonomröstningen... men spelar det någon roll? De speglar bara vad fansen tycker, inte vad de tror ska hända.

Pär sa...

Eurofivestar: Skriver under på allt! "Tror" och "tycker" ska hållas isär.. Och vad man tycker är såklart mycket roligare!

Schweiz är bäst. Norge vinner. Schweiz faller. Ändå är de bäst i år.

Anonym sa...

Jag gillar Schweiz's sound, men det är inte mycket till låt - det händer ju inget. Men som sagt ljudbilden är råsnygg!

Fjersen sa...

Eurofivestar:
Man ska inte gissa vad man TROR ens eget land gillar utan man väljer vad man själv TYCKER bland bidragen på Europrediction, precis som du gör med din telefon hemma i soffan när det väl gäller. Det är ju lite det som skiljer Europrediction från alla övriga omröstningar jag sett, där alltså du som enskild person röstar på det land som du tycker är bäst (och inte kan rösta på ditt eget förstås), och där sedan hemsidan summerar ALLA röster från samma land (precis som på riktigt), din och min röst, och därefter delar ut 12, 10, 8 o.s.v. till 1 poäng, precis som de gör i ESC. Därmed får man ett mer rättvisande svar. Sidan är dynamisk också och poängen ändrar sig från dag till dag allt eftersom fler röstar helt enkelt. Dock får man fortfarande hålla i huvudet att det förekommer viss vinkling av resultatet då det för det mesta är fans som hittar till sådana sidor..