16 april 2009

Malena tror inte hon vinner. Vad tror vi?

Visst har ni redan läst det idag?

Malena Ernman fnissar i Aftonbladet åt Armenien, hon älskar Norge och hon fnyser åt rumpskakande tjejer som vill festa. Butter-Mackan på samma tidning säger att det är sämsta startfältet han sett hittills (och hoppar egentligen hellre ner i älva än sarar på frågan hur årets ESC-bidrag är).

Anders Nunstedt på Expressen tycker numera att det blir för mycket av det dåliga (men tyckte innan påsk att "kvaliteten på schlager-EM har höjts" då han satte betyg på delfinal ett), och på måndag kör SVT igång sin expertpanel med bland andra Petra Nielsen och Christer Lindarw.

Så långt allt väl, men vi vet ju att ni som läser det här bara väntar på en sak: Vad tycker Schlagerprofilerna?

Lugn. Det kommer.
Vi har medvetet låtit bli att kolla YouTube-klipp (okej..inte till 100%), livesändningar på originalspråk som sedan byts ut och försökt att undvika att delta i spekulationer.
Istället parkerade vi vår alldeles egna panel framför en TV med den officiella förhandsklipps-DVDn, en flaska vin, några ostar och lät oss överväldigas (eller förfäras) av ländernas officiella presentationer för ett tag sedan.

Resultatet?
Snart i en blogg nära er.
Vi ska bara få lite tid över från de jobb som ger oss lön.

7 kommentarer:

Robert sa...

Har sett rätt många bidrag på YouTube. Och nej... jag tror inte Malena kommer vinna trots att det är ett ovanligt dåligt Eurovsion år. De senaste två åren har definitivt haft högre klass.

Anledningen till misstron är enligt mig några dåliga tecken...

- Utifrån responsen på YouTube där Norges bidrag blivit överröst med mestadels positiva kommentarer från i princip alla länder kommer i alla fall Norge före oss. Inget gott tecken..

- Om man kollar Malena bidrag på YouTube så är det mest fjortisar som gnäller på hur dålig Malena var, hur de önskade att Måns eller någon annan vann och några som försöker kontra hur bra La Voix är, men övriga länders kommenarer lyser med sin frånvaro förutom några enstaka posisitva kommentarer från framförallt Finland, Belgien och Holland. Inget gått tecken...

- Malenas operabidrag kommer absolut sticka ut, men opera i sig är inget som går hem hos en större publik, även om det egentligen rör sig om popopera. Om man vill sticka ut bör man göra det med någon som fler gillar, tex. hårdrock (Lordi) eller humor (Ukraina förra året). Inget gott tecken..

- Malenas var ingen självklar vinnare i Melodifestivalen här hemma. Hennes bidrag gick alltså inte hem hos den breda massan ens i sitt hemland. Inget gott tecken...

- En låt som knappt ens spelas på radion i ens hemland för den passar inte in och inte ligger riktigt högt på någon topplista i Sverige lär nog inte vinna. Inget gott tecken...

Trots detta ÄLSKAR jag "La Voix" och hoppas givetvis att hon vinner. :)

Oswald sa...

Ukraina ifjol? Lorak? Knappast humor va? Antar du menar Verka?

Jag tror nog inte heller vi vinner, även om jag fortfarande tycker det är bättre vi skickar snygga nischbidrag (Malena, Caroline) än försöker slå oss fram i den breda mittfåran (Måns, EMD).

Bara vi kommer till final är jag nöjd.

Och efter det senaste jag hört så kommer det låta fantastiskt med låtens nya version + eftersom att jag inte köper det där med att "kalla nummer" inte går hem (hur varmt var Dima Bilan ifjol?) så tror jag på det också!

Tycker för övrigt det är ett bättre ESC-år än ifjol - men det är ju en rent personlig smaksak.

Robert sa...

Japp, menade Verka. Var det redan 2007... Oj, vad åren går... :)

Jag blir inte nöjd om vi kommer sämre än top 10 faktiskt. Sämre än det är nästan lika dåligt som de sista två åren, vilket vore en ny flopp. Om vi blir sämre än top 10 behöver vi verkligen en reformation inom svenska melodifestivalen! ... Ja, jag tar detta seriöst.. ler

Ska bli spännande att se det nya numret och hoppas det gör numret ännu bättre.

Kanske behöver man höra årets låtar flera gånger för att gilla dem. Nu har jag väl hört dem ca 2 ggr. i snitt. De sista två åren gick eurovisonlåtarna på repeat hela sommaren... kanske bidrog en del till att man gillade dem bättre och bättre... haha...

Johan sa...

Att göra om den svenska festivalen för att vinnaren ska generera ett bättre ESC-resultat är ett mission impossible tror jag. En låt som Norges i år (som ju verkligne har vinnarbuzz och går hem överallt) hade aldrig vunnit i Sverige. VI väljer det vi gillar här, och så får vi hoppas att det funkar i Eurovision.

Dock tror jag att många röstade med ESC i bakhuvudet i år (Malena, Caroline - det skulle vara något "udda" och inte den svenska ABBA-/Skaraschlagern), men om inte ens detta hjälper så tror jag bara den svenska festivalen skulle förlora på att göras om. Låt oss åtminstone ha en kvalitativ festival här hemma, och så får det gå som det går i Europa.

Inca sa...

Tycker det är en sanning med modifikation att vi floppat de två sista åren. Vi har ju faktiskt placerat oss på övre halvan av de 40+ länder som deltagit, och det är helt OK.

Vi är bortskämda helt enkelt, efter att ha kommit topp 10 alla år utom ett mellan 1998 och 2006.

Jag tror inte vi kommer till final i år. Jag bryr mig inte, utan är glad att vi skickat något annat än vanlig trist schlager (läs Måns Zelmerlöw). Men jag hade varit ännu lyckligare om vi skickat Caroline af Ugglas!

Robert sa...

Vi har floppat de sista två åren i den mening att vi hade väldigt stora förväntningar på både The Ark och Charlotte Perelli... de flesta trodde nog på betydligt bättre placeringar än vad de fick.

Anonym sa...

Jag har bara hört norge och grekland,, grekerna gillade jag MEn norge?? Nope, BRA melodi men skitdålig röst men men det är ju sånt som går hem,, Jag blir glad bara vi GÅR till final,, sedan efter det är bara bonus. // Jonas