17 april 2009

Fredrik Kempe om Moskva-numret, isdrottningstemat och den nya versionen av La Voix

Vi kände att det var dags att reda ut lite av missförstånden och ryktena inför Moskva. Och då känner Schlagerprofilerna att det var bäst att gå till kompositören själv, Fredrik Kempe.

Till att börja med kan jag säga att jag, MrR, fått höra bakgrundstejpen till Malenas Moskva-La Voix. Och jag kan säga att det låter mycket bra. Det är för mitt hyfsat musikaliska öra ingen stor skillnad mellan MF-bakgrunden och vad vi nu ska få höra. De fem körtjejerna sjunger olika stämmor som funkar bra med Malenas leadsång, och det som tidigare låtit som en operakör ersätts bitvis av olika instrument som ger sken av att låta som vissa stämmor som den förinspelade kören tidigare gjorde. Bakgrundstejpen jag hörde är godkänd av EBU och upphovsmannen Fredrik Kempe själv är helt klart inne på att det inte är någon större skillnad mot tidigare.
- Roligast är att Malena får mer möjlighet att visa vilken begåvad sångerska hon är i den nya versionen, och det är aningen mer stråkar nu än tidigare.
Att det bara är tjejer på scenen gör heller ingen skillnad jämfört med tidigare om man ser till det röstmässiga menar Fredrik Kempe. Bakgrundskören på La Voix innehöll under MF också enbart tjejer (tre kompisar till Kempe med gediget operaförflutet...).
- Många har trott att jag sjöng kör på låten, men jag låg sjuk i influensa och kunde inte sjunga när bakgrunden spelades in, säger han.

Sen diskuterar vi lite kring det här med Malenas nummer i Moskva. I tidningarna har det talats om Narnia-tema och att Malena ska vara en isdrottning.
- Malena ska ha vita kläder och körtjejerna svarta, och jag är inte ens säker på att man ska se ansiktena på körtjejerna, dom ska vara väsen som rör sig omkring Malena. Malena ska ändå utstråla värme. Hon ska vara sig själv, och inte vara för stajlad. En svensk stolt vacker stark tjej helt enkelt. Han fortsätter:
-I mötena som jag varit med om har man pratat om henne som det varma bland det kalla, och ordet isdrottning har aldrig nämnts.
Fredrik Kempe tror att isdrottnings-uppfattningen mer är en kvällstidningstolkning av temat Narnia, snarare än att Malena verkligen ska vara en isdrottning på scenen.
Den 2 maj åker han till Moskva för att coacha Malena inför delfinalen den 12 maj.

4 kommentarer:

Markus Gisslén sa...

Vad tycker ni om videon då?

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musikvideor/article4926653.ab

Robert sa...

Spännande det låter. Bra med lite värme också.. :)

Låter som de lyssnat och inte velat göra om misstaget som många störde sig på hos Perelli för förra året där många tyckte hon var för stylad, såg kall ut, såg ut som en katt/transa. Hon såg helt enkelt inte tilltalade ut i rutan. Sådana egenskaper ska inte behövas störa tittaren. Bra att de tänkt på detta. Det är musiken och numret som ska komma fram och folk ska fångas av.. Bra!

Fast jag gillade verkligen idéen med de manliga och kvinnliga dansarna, deras scen-/kroppsspråk och numret i sin helhet. Det var snyggt och estetiskt härligt! Men jag vet det där med antalet dansare i Eurovsion... men ändå... jaja... Synd, men detta kanske blir bättre ändå?

Återstår att se...

eurofivestar sa...

Det som är ALLRA viktigast är att hennes personlighet kommer fram. Den där lekfullhet som man ibland såg på repen, och i vinnarreprisen i MF måste med i ESC.

Hon måste vara mänsklig och varm, och Malena helt enkelt.

All stelhet måste bort bort bort! Det är fortfarande väldigt svårt att veta om hon ska till final eller inte.

En fördel är väl att landet innan, Vitryssland, har nu haft en massa strul. Artisten och hans management talar knappt längre med TV-bolaget, de har ställt in all promotion, och tv-bolagets tankar om scenframträdandet har nu skrotats helt.

eurofivestar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.