14 oktober 2009

De 27 bidragen!

Nu har jag fått upp min text om de 27 presenterade bidragen. Läs och återkom!
Vad tycker ni? Vad tror ni? Vad saknar ni? Vad längtar ni efter?

3 kommentarer:

Johan sa...

Delar Ronnys orolighet. Den här bleka samlingen upphovsmän är nog det slutgiltiga beviset för att guldåldern vi haft sedan delfinalerna inleddes (med 2004-2008 som absolut topp) är över. Redan i år tyckte jag det var svagare än föregående år, men när man ser vilka som har kommit med i år så tycker jag att nedgången är säkerställd.

Att inte ens Ronnys traditionella QX-artikel lyckas skaka fram en nästintill komplett artistlista är också ett illavarslande tecken tycker jag.

Hittills är jag nog mest positiv till Pernillas förmodade superschlager, Eric Saades Kempelåt och kanske Jessicas ballad. Jag hoppas att hon gör en Sanna, det hade hon varit förtjänt av.

Dessutom - om det nu skulle bli ett riktigt sopår (vilket jag inte hoppas) så ska det bli kul att följa debatten i kvällstidningarna och bland "folket". Då ska det väl antagligen gnällas på att det saknas etablerade låtskrivare. Nu får alla som tjatat om att Ljunggren, Kempe, Wikström och de andra har gräddfil in se hur det blir i realiteten med okända hitmakare.

Birdseed sa...

Som älskare av både hiphop och schlager förundras jag år efter år hur melodifestivaljuryn tar in rejält undermåliga plojlåtar i min andra genre, framförda av ickenamn eller föredettingar.

Om ni ändå inte tänker satsa på hiphop på allvar, gör oss en tjänst och skit i att ens försöka.

Björn sa...

För första gången i världshistorien känner jag INGENTING efter presentationen, så egentligen kan det bara peka uppåt efter det här. Det enda som egentligen gläder mig är att de som jämt påstår att det alltid är samma namn med och tävlar nu får hålla käft.