11 november 2009

Rösta på webjokern - pengarna tillbaka!

Grabbarna bakom webjokern Kärleken Vänder Allt kan nog vara de som testat de mest innovativa lösningarna för att få komma med i festivalen. Efter hemsida (den som tidigare tillhörde Fredrik&Magnus som ju länge spammade bla den här bloggens kommentarsfält i jakt på lite uppmärksamhet), extralåt på YouTube, nakenchock och reklamfilm fick jag just följande meddelande på Facebook via klubben Melodifestivalen:

Message from Adam Sandahl:

Hej! Vi ligger som sagt på 3:e plats nu och behåller vi den platsen kl 12 så sitter vi i direktsändning med de andra två kvarvarande bidragen på torsdag morgon och inväntar slutresultatet.

Kan ni rösta så gör hemskt gärna det före 12, och om vi är kvar då så rösta även efter 24 imorgon!

Vi har försökt notera alla som röstar mot ersättning, men du som röstar var snäll och repetera hur många SMS du skickat samt vad du har för trafikavgift (oftast tex 0, 49 eller 69 öre) och bankkonto så ska vi betala in allt på en gång sen. Detta gäller alltså de som SMS:ar 50 röster för att hjälpa oss omsätta donationerna på vårt bankkonto. Ni som står för rösterna själva är hemskt uppskattade även ni som ni själva förstår!

VAD GÖR KÄRLEKEN!!? - VÄNDER ALLT!

Minsann.
Att få tillbaka sina pengar när man röstar på bidraget känns ju som något jag gärna skulle se i Melodifestivalens huvudtävling när den drar igång i vår.
Kan man dessutom få det retroaktivt så vore jag glad: Alcazar, Sarah och Malena skulle förmodligen kunna stå för hela min julhandel om de kan fixa så jag får tillbaka mina pengar innan december.
Tack på förhand, allihopa!

Efter lunch idag åtestår bara topp tre i vad som torde vara en av de största fiaskoidéerna i SVTs Melodifestivalshistoria. Som det ser ut nu är det den forne ettan (fram tills det begränsades till 50 röster per telefon) My Kind of Love som ligger pyrt till. Leder gör fortfarande MiSt med (Åååå-åååh-ååååå) Come and Get Me Now...en låt jag villigt erkänner biter sig fast som en svininfluensanbakterie på spårvagnen om man (av någon outgrundlig anledning) lyssnat på den ett par gånger.

2 kommentarer:

Johan sa...

Har nästan helt undvikit webjokern efter att ha lyssnat på några slumpsvis utvalda låtar i mina favoritkategorier i början. Och herrejesus vad dåligt det är! Har precis lyssnat igenom de fyra kvarvarande låtarna och det var nog det värsta skit jag hört: My kind of love och Come and get my now - katastrof. Kärleken vänder allt - i bästa fall kan man kalla den för dussinschlager. Break free - anonymt radioskval som framstår som rena mästerverket i det här sällskapet.

Webbjokern var en god idé, men den funkade inte.

Hola sa...

Webbjokern var en bra ide och den verkar fungera jättefint! SVT har fått fram tre finalister vilket var själva idén med tävlingen.
Här har flera testat hur vänner fungerar, om media vill göra reklam, om det går att köra datascript vid SMS-röstningen, hur mycket pengar som kan samlas in på bankkonton efter lite webbreklam osv. De tävlande har fått visa sin kreativitet inte bar i att skapa musik utan även att få till det så att röster kommer in på deras bidrag, på ett eller annat sätt.
Det var visserligen något tekniskt fel så att resultaten inte visades vid rätt tidpunkt. Men det var väl det enda teknsika strulet....eller har det varit problem så att inte alla röster räknats....???
Toppen SVT här har ni ett koncept för framtiden!