22 december 2009

00-talets bästa: 10

10. Alcazar - AlcastarMrK: Dags för topp tio ladies and gentlemen - och jag tror en hel del ögonbryn kommer höjas! Kanske inte så mycket av dagens låt, dock. Jag är övertygad om att om Alcazar skippat rymdtemat (= låtit bli att få Magnus att se ut som Skalman) i Göteborg så hade de i sina vita dräkter valsat rakt in i Globen direkt och förmodligen där haft buzz nog att knäcka Martin Stenmarck (vilket i och för sig förmodligen gjort att Nanne vunnit, men ändå) genom att sno åt sig jury och publikpoäng. Alcastar är i kölvattnet på (mycket sämre schlagerkusinen) Not a Sinner... en grymt underskattad låt som jag fortfarande går igång i 180 till när den dyker upp på dansgolven. Sjukt bra. Och handklappspartiet är genialt. Genialt!

MrR: Ja, det där handklappspartiet är grymt! Jag gillade till skillnad från många andra rymddräkterna (killarna är assexiga, men tjejernas dräkter är verkligen svinfula och slafsigt gjorda), men håller såklart med om att det nog gått annorlunda utan dom. Låten är för mig lite av schlagerperfektion och jag trallar glatt med i denna snyggt vemodiga Örebro-disco. Håller helt med om att den här är bättre än Not a Sinner Nor a Saint.

MF-placering: 3:a i finalen 2005 Tracks: 4 Svensktoppen: 3 Topplistan: 1

Här kan du lyssna på listan hittills på Spotify!

4 kommentarer:

Björn sa...

Härligt att höra att vi är överens om att denna är bättre än "Sinner"! Tyvärr är den bortglömd i det breda folkmedvetandet. Magnus har aldrig varit så snygg i MF som i sin vita sommarkostym :P

Anonym sa...

Det var denna jag hade som favorit till vinst.... MEN det ville ju inte Svenssons :( // Jonas

Uffe sa...

Än en gång så ger jag mig i kast med mina barndomsidoler "Rymndens Hjältar".. Ryndkläderna var kalas, as snyggt.. kanske är svenskarna för konservativa.. min polare Magnus gjorde kläderna, vilket jag inte visste om så när jag pratade med honom efter delfinalen så blev han jätteglad. De vita i finalen gav en extra kick.. Nanne eller Alcazar var mina favoriter!

Låten då.. ett stycke smällkaramell med som ni sa genialt handklapp..
Tonartshöjningen med knuten näve och Tess "pratsjunger" är en klassiker oxå!

snyggt så snyggt..

"Alcastar" bättre än "Sinner"?.. varför välja ;)

Anonym sa...

klart Alcastar ska vara i topp10! men väntar fortfarande på den BÄSTA Alcazar-låten evaaaah... ;)