21 december 2009

00-talets bästa: 11

11. Haukaas & Sahlene - Killing Me TenderlyMrK: Jag förstår fortfarande inte vad som gick fel här? Var konkurrensen för hård? Var tjejerna för osynkade? Var numret för coolt? Var det "The Curse of Anna Sahlene in Swedish Eurovision" som slog till igen? Eller var det bara så enkelt att folk glömde lyssna på låten när de såg Marias mjölkmaskiner? En av årets (och som ni märker; decenniets) absolut bästa låtar lyckades blanda James Bond med "Duffytrenden" - och kom inte ens till Andra Chansen samt tokfloppade i radio och på listorna. Väldigt märkligt. Men en väldigt, väldigt bra låt, som på egen hand får en att sakna Henke Wikström i årets festival. En av få låtar från årets festival som jag fortfarande lyssnar på då och då.

MrR: 2009 års bästa låt åkte snöpligt ut ur tävlingen i Malmö. Trist som fan, men jag fattar att folk inte köpte numret och de två sångerskorna som inte riktigt klickade. Haukaas borde gjort den själv, det är jag övertygad om. Och den borde inte fått Agnes, Sarah och Malena mot sig. Det var ju tjejtjockt i Malmö redan som det var! Fattar inte att Björkman satte denna pärla i rätt värdelösa delfinalen i Leksand istället. Då hade läget varit annorlunda...

MF-placering: 7 Tracks: - Svensktoppen: - Topplistan: 10

Här kan du lyssna på listan hittills på Spotify!

9 kommentarer:

Uffe sa...

Håller verkligen med er båda.. Speciellt MrK ;)

Var det så att Marias dekoltage var för mkt?? ;) jag tycker att det var sååå snyggt! och jag e ingen bröstfanatiker ;)

Låten är som ni säger en Bondtema vers med en schlagerrefräng som skickar en fet näve i solarplexius!

Uffe sa...

p.s glömde en sak...

deras röster matchar verkligen varandra..
tittade precis på framträdandet igen.. det var ett tag sen sist..
jag fick ståpäls! SÅÅ snyggt!

Anonym sa...

Konkurrensen var för hård, håller med Mr R, dem skulle varit med i en annan lättare deltävling. // Jonas

Anonym sa...

Tänk så olika åsikter man kan ha. Jag tycker att det här var en av de sämsta låtarna i årets melodifestival, inte alls konstigt att den floppade.

//Marcus i Finland

Anonym sa...

Jag frågade mitt syskonbarn (10 år) vad hon tyckte om den här låten!

"Det är låten som stannar hela tiden" var svaret!

Vet inte om det är SVARET. Låten har inget flyt- den försöker för mycket på väldigt kort tid och versen och refrängen tillhör två olika världar! Den kräver många lyssningar för att man skall orka överbrygga alla musikaliska referenser! Jag har försökt analysera detta- för det är även en av mina favoriter från årets delfinaler! Tjejerna sjunger grymt och så jävla illa är väl inte deras kemi och deras nummer? Tror det har med låten i sig att göra! Duffy - Bond- och därtill en "Hela världen för mig refräng" är svårt och kommer alltid att vara svårt att få till på 3 minuter!

F6

Anonym sa...

Den var för svår för svenska folket alltså.. //. Jonas

Jonte sa...

Håller med till fullt! Grym låt, Maria skulle gjort den själv.
Maria är ju för övrigt med och tävlar i Melodi Grand Prix igen nästa år, heja!

Anonym sa...

Gillar låten mer nu efteråt än då när den deltog och älskar refrängen.Men den skulle framförts av en enda artist, tycker inte detta är en låt som passar som duett.Jo nog tror jag norskans klädsel tog fokus från framträdandet jag hade i alla fall svårt att inte undra om dom skulle stanna innanför blusen eller inte dessutom är det inte snyggt.Med enbart en kvinnlig artist och en annan delfinal hade det nog gått bättre men jag diggar denna låt väldigt mycket.

Anonym sa...

Låten blev satt i Malmö för att Maria var programledare i Norge och detta var den enda deltävlingen hon kunde vara med i.