05 december 2009

00-talets bästa: 27

27 Shirley Clamp - Min kärlekMrK: Den här låten är ett sådant där Melodifestivalfenomen som gör den här tävlingen så kul. Hyfsat okänd sångerska som ingen knappt vet varit med i tävlingen innan smyger till Globen via Andra Chansen och kniper där en - unik tills Snälla, Snälla gjorde samma sak i år - hedervärd andraplacering. Att man sedan kan undra om det både var Kerstin Klämmas genombrott och höjdpunkt i festivalen vid och samma tillfälle är en annan diskussion. Själv är jag inte superförtjust i hennes andra bidrag.

MrR: Det kanske är som att svära i kyrkan men jag är inte helt kär i Min kärlek. Visst är framträdandet i Globen en schlagerklassiker med eldar som flammar, en utmärkande scenklädsel och Shirley som tar i från tårna. Men för mig är det ingen jättefavorit, och har aldrig varit. Det roliga är ju att hon blev stjärna över en natt och att den placerade sig före allehanda andra favoriter, och det, och att jag alltid vill sjunga med i den, och att den har ett helt fantastiskt intro, rättfärdigar hennes placering här. Men för mig har det inget att hämta mot fantastiska Att älska dig som kom året efter.

MF-placering: 2:a i finalen 2004. Tracks: 2 Svensktoppen: 1 Topplistan: 3

Här kan du lyssna på listan hittills på Spotify!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Grämer mej fortfarande att jag missade denna deltävling pga av utgång.. // Jonas

Anonym sa...

tkr Shirley skulle vinna både 04 och 05!

Anonym sa...

Låten växte när man hört den ett par gånger. Var inte speciellt förtjust i den.. men den suggestiva basgången e häftig.. och tonartshöjningen är en kick i baken!
annars.. det sämsta med låten och framträdandet var kläderna.