06 januari 2010

Den fjärde jokern.

Nej, det blev ingen jokerpresentation i gårdagens Melodifestivalen 2010 - Vägen till Oslo i SVT. Den största anledningen till det är antagligen att jokern inte var klar vid inspelningstillfället.
Och enligt källor är den inte helt klar nu heller. Därför får vi vänta på joker nummer fyra lite till.
Med det sagt tror jag att det är läge att dra ner på förväntningarna lite.
Vi som älskar festivalen och bara vääääntar på det sista jokernamnet har en förmåga att dra på lite för stora växlar just i och med att det blivit så lång väntan. Det måste ju vara ett "namn" vi väntar på. Eller?

Jag tror inte det. Och rent allmänt så tror jag inte att folk går och väntar på en fjärde schlagerjoker. Det finns liksom inget allmänt begär efter ett jättenamn av Lenas kaliber därute. Den genomsnittlige MF-tittaren bryr sig inte så mycket om vilka som är jokrar eller inte. De sitter inte som på nålar över vem som ska ta den sista platsen efter att Jöback, Darin och Salem presenterats.
Dessutom: Björkman har redan lyckats väldigt bra med jokrarna. Här har vi ju namn som verkligen är NAMN. Efterlängtade MF-deltagare som känns fräscha, spännande och stora.
Däremot tycker jag att Björkman borde skippa tråknamnen Linda Sundblad, Pernilla Andersson och liknande, och komplettera startfältet med en saftig popschlager. Just den genren verkar vara en bristvara i år och bara Pernilla och Alcazar verkar kunna stå för den genren fullt ut. Därför bör namn som går åt Bengtzing-, After Dark-, Lili & Sussie-hållet få en jokerplats. Vad ska landets alla schlagerboadamer, gaydiscobesökare och dagisbarn annars få i år? Py Bäckman? Noll Disciplin? Johannes Bah Kuhnke?

Well. Enligt vad vi har hört så är Lena i alla fall ute ur leken sedan ett tag tillbaka.Hon hittade inte rätt låt helt enkelt. Ett annat stort kvinnligt schlagernamn har också tyvärr tackat nej. Ace of Bases Jenny Berggren var också påtänkt som joker ett tag, men hon valdes bort för att låten inte höll.
Så enligt vad vi hört återstår två kandidater. Två kvinnor: En som var aktuell för en låt som inte tog sig till final förra året, och en annan som nyligen släppte en singel.
Vem det blir?
I alla fall ingen vi väntat på.

6 kommentarer:

Damian sa...

Linda Sundblad eller Pauline? Jag är absolut för Linda! Det ska vara fantastisk om låt är bra som "Let's Dance". Pauline är bra men lite tråkig kandidat.

Damian sa...

Förresten vet du någon om Blossom Tainton med Kempes låten 'Dreaming Is My Reality' som jokern? Kan det vara sant?

Katy sa...

en som nyligen släppte en singel - Linda Sundblad

en som var aktuell för en låt som inte tog sig till final förra året - hmmm, Linda Bengtzing? Hon skulle ju sjunga Scotts låt men nobbade pga. vara gravid.

Så det blir en Linda som joker. Frågan är bara vilken.

Anonym sa...

Håller med? Vet ni något om detta kan stämma? http://www.popjustice.com/forum/index.php?topic=17936.msg817952;topicseen känns lite skumt? :P

Anonym sa...

Hoppas på Linda eller Linda! // Jonas

Alexander sa...

Jag skulle gärna se en duett med Kate Ryan och Danny... men det är kanske bara jag det.