08 januari 2010

Startordningen är klar!

Här är då äntligen den slutliga startordningen i Melodifestivalen 2010!

Deltävling 1
Örnsköldsvik, 6 februari

1. Unstoppable
Artist: Ola

2. A Place To Stay
Artist: Jenny Silver

3. You're Making Me Hot-Hot-Hot
Artist: Linda Pritchard

4. Road Salt
Artist: Pain Of Salvation

5. The Saviour
Artist: Anders Ekborg

6. I Did It For Love
Artist: Jessica Andersson

7. Singel
Artist: Frispråkarn

8. Keep On Walking
Artist: Salem Al Fakir

Deltävling 2
Sandviken, 13 februari

1. Manboy
Artist: Eric Saade

2. Hippare Hoppare
Artist: Andra generationen & Dogge

3. Innan alla ljusen brunnit ut
Artist: Anna Maria Espinosa

4. Come And Get Me Now
Artist: Highlights & MiSt

5. Sucker For Love
Artist: Pauline

6. We Can Work It Out
Artist: Andreas Johnson

7. Underbart
Artist: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän

8. Manipulated
Artist: Hanna Lindblad


Deltävling 3
Göteborg, 20 februari

1. Headlines
Artist: Alcazar

2. Tonight
Artist: Johannes Bah Kuhnke

3. Doctor Doctor
Artist: Elin Lanto

4. Hur kan jag tro på kärlek
Artist: Erik Linder

5. Yeba
Artist: Getty Domein

6. Kom
Artist: Timoteij

7. You're Out Of My Life
Artist: Darin

8. Heaven Or Hell
Artist: Crucified Barbara


Deltävling 4
Malmö, 27 februari

1. Stop
Artist: Sibel

2. Magisk stjärna
Artist: Py Bäckman

3. Human Frontier
Artist: NEO

4. Thursdays
Artist: Lovestoned

5. This Is My Life
Artist: Anna Bergendahl

6. Jag vill om du vågar
Artist: Pernilla Wahlgren

7. Idiot
Artist: Noll disciplin

8. Hollow
Artist: Peter Jöback


Vad säger ni? Ser vi redan nu vilka låtar som kan räknas till favoriterna i årets festival genom att kolla de gamla CB-favoritplaceringarna 1, 6 och 8?

Själv är jag kanske mest förvånad över Crucified Barbaras 8a i Göteborg... Men Kempe får alltså sin tredje "32:a" på tre år. Sicken kille. Inte illa!

24 kommentarer:

Anonym sa...

Nää. Inte bara 1, 6 o 8. Inte alla veckor.
Även starka 3-or, och 5-or ofta. och Darin 7a! Rolig spridd!

Nille sa...

Intressanta nr 8-val i alla semis (utom den väntade Jöbacken)! Och Saade blir väl den nye Måns...

Anonym sa...

Hoppas jag inte blir allt för besviken på årets startfält,, jag gillar inte när MF blir allt för lik Tråk P3 musik.. :( fast det kanske det är det CB vill.. att få in så många årets melloartister som möjligt i nästa års grammis o p3 guldgala?? // Jonas

Johan sa...

Timoteij kanske är en dark horse - inte för slutsegern men för ett genombrott. Måste väl vara de mest okända av alla ettor, sexor och åttor. Och påminner man sig om att låten är skriven av trion bakom Värsta Schlagern så blev Timoteij betydligt mer angelägna än för fem minuter sen...

Darin som sjua bekräftar bara min skepsis kring honom.

Med gigantiska reservationer för att man schlagernördar ner sig totalt i startnummeranalysen =)

Oswald sa...

Ja, bredden i år är kul. Och jag tror personligen att mycket av alla gamla tankar om startnummer är helt ut genom fönstret och CB mera gått på att variera ballader med upptempo och shownummer med mera lugna uttryck.

Fast det är ju mest en gissning från min sida.

Timotej har vi bara hört bra rykten om, så den ska bli spännande. Och jag tror inte man ska räkna ut Darin för att han fick startnummer sju. En vinnarlåt ska klara vilken siffra som helst.

Vad gäller musiken Jonas, så ser det vääääldigt fattigt ut med schlagerporren i år (för att sno ett uttryck från en bekant) om man ska se till namnen och lyssna vad de säger om sina låtar...men ge inte upp. Det brukar ju alltid finnas något för alla i den där kompotten!

Anonym sa...

I hope so,, fast nu är jag ingen total schlagermusikfreak men en festival helt utan den? Nej, men en två tre såna kan man peta in. Jag hoppas det är mycket NY schlagers typ deja vu m.m.. Kempes manboy ser jag väldigt mycket fram emot.. :) // Jonas

Holger sa...

Börjar väl nästan bli dags för er att köra igång med era Införtexter om alla bidrag. Som ni hade förra året. Vi som inte har någon inblick alls börjar bli otroligt nyfikna på er som iallafall har lite "inside information".

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Inte riktigt taggad än, men hoppas förstås på en del överraskningar och pärlor på vägen.

Nån som jag INTE ser fram emot är Jöback, som lagts i favoritfållan (?) sist ut i sista deltävlingen. Jag är inte alls förtjust i hans sångklang, även om jag inser att han har stort stöd i stugorna...

Mal seh'n

/Pedro

Anonym sa...

skulle inte py bäckman tävla i göteborg??

Anonym sa...

Tror inte startordningen har nån större betydelse, en bra låt klarar sig ändå. Men om CB lägger upp låtarna han tycker bäst om på platser som "statistiskt är bättre" så tycker jag det är lite skandalöst, han ska väl vara opartisk?! Om Kempe fått 32:a-platsen i tre år av tre så är det väl knappast någon slump, är det verkligen så att CB favoriserar vissa bidrag? Är inte ok!

Anonym sa...

Menar ni att CB placerar sina egna favoriter på bästa plats eller? Hur kan man inte tycka om Jöback...

Oswald sa...

Eh, lugn i stormen här.

Det är väl aldrig någon som trott att låtarna lottats till sitt startnummer? Det här är liksom inte fotbolls-VM.

Sedan delfinalerna infördes har låtarna placerats enligt en speciell formel för att TV-programmet ska bli bättre:

Man har startat med ett start kort som får folk att fastna, gått ned i tempo, ökat mot mitten, lugnat sig igen för att slutligen brassa på med de sista, speciellt sex och åtta.

Följaktligen har därför vissa av dessa startnummer kommit oftare till Globen. Inte för att de haft de startnumren (Marie Lindberg och Caroline af Ugglas är bara två senare exempel på favoriter som legat på några av de startnummer som inte gått vidare lika ofta) utan för att de varit starkare låtar.

SVT/CB har som arbete att fördela låtarna för att det ska bli så bra TV som möjligt. Vi i publiken har som uppgift att se till att de bästa låtarna kommer till Globen vilket startnummer de än har.

Att 32 är ett speciellt nummer är ju bara helt enkelt för att det är sista låten folk får höra. Efter den blir det varken bättre eller sämre. Och finns det en STOR favorit alla vill höra (typ Charlotte och Carola) är det så klart roligare TV att spara det krutet till sist.

Man kan ha mycket synpunkter på CBs jobb. Men att säga att han placerar sin personliga favoriter på platser som är bättre för att folk skulle välja att rösta flitigare på vissa startnummer är helt klart att överskatta hans betydelse och underskatta folkets.

Jag tror Darin kan sova lugnt trots startnummer sju om han bara har en bra låt, medan Jöback nog ska svettas lite extra om hans inte håller för alla förväntningar efter två år av vinnarlåtar sist ut.

Om det inte är okej att tävlingsproducenten placerar ut bidragen, vem ska göra det då?

Ida sa...

Oh, Crucified Barbara i Melodifestivalen? Fasen vad otippat! : D Yeaahhh!

Anonym sa...

Tycker det är dags för en kille att vinna iår. Gärna Darin eller Jöback, två starka röster och personligheter som sticker ut. Ola känns lite vekare och Saade känner jag inte till, fast hörde nåt om att han kan bli en ny Måns Z, vore kul isf. Ekborg är för gammal och Andreas J känns uttjatad. Salem har nog nåt för speciellt för Mellon som inte går hem. Alcazar vore ju inte fel förstås, om vi tittar på grupper, men misstänker att folket tröttnat lite där också...

Anonym sa...

OCH Salem? Nej Jag hoppas INTE han går till final eller vinner eller nåt,, tycker han är totalt värdelös. TROR definitivt inte europa kommer falla för honom,,(hoppas inte det) // Jonas (som hoppas på ett Äntligen Alcazarår!! JAAA!!!)

Anonym sa...

Nej, att starterna inte lottas ut vet väl alla, men att det favoriseras är väl knappast känt eller ok. Bara för att CB tjatat på Jöback i många år att ställa upp och nu tycker han är den största grejen och lägger honom på plats 32, så behöver ju inte vi andra tycka det, blir lite fånigt, nästan så man blir lite anti, även om jag gillar Jöback...hajar du vad jag menar?

Oswald sa...

Och vem påstår att någon alls behöver tycka att Jöback är värsta grejen för att han går ut sist? Någon måste ju ut sist och vad folk tycker om den är väl upp till var och en? Man kan faktiskt inte skylla varenda liten grej man tycker är fel på Christer Björkman...

Numret i sig är ju inte magiskt. De första åren la SVT inte sina starka kort där och då brydde sig ingen om startnummer 32.

Sedan har ju CB tydligen lagt vad han trott varit starka kort där de senaste åren: Carola, Malena, Charlotte...och bevisligen har folk hållit med honom. Men han har knappast tvingat någon att tycka de är bäst vad jag vet, så jag förstår inte grejen med att vara anti? Och kände du samma med Malena ifjol? Han hade ju tjatat på henne lika länge som Jöback.

Jag tror nummer 32 är mera en börda än en välsignelse, och innan jag hört låtarna så låter jag varken CB, startnummer eller annat påverka mig om vad jag ska tycka.

Men det är ju jag...

Anonym sa...

Du verkar rätt insnöad och ha en "aldrig-hålla-med-inställning", tråkigt. Ja, Malena var ínte rätt förra året och blev ännu sämre i ESC som vi såg. Trist att du inte fattar min mening med favorisering...

Oswald sa...

Ah, tack detsamma!

Om man tycker folk har fel inställning för att de inte delar ens åsikter så vet jag väl kanske inte om man ska kasta sten i glashus.

"Aldig-hålla-med-inställningen" kommer jag behålla tills du säger något jag håller med om. Är det okej? Men den är inte kronisk.

Och jo, jag fattar din mening men jag delar den inte alls. Jag undrar dock om du förstår att min mening är att en låt inte vinner för att den har ett speciellt startnummer, utan den vinner för att folk tycker den är bra.

Du tror alltså att Malena vann för hon gick ut sist i år? Eller vad menar du med din efterkloka konstatering om att hon floppade? Det tror inte jag. Ledsen. Jag får ta fram min insnöade inställning igen på den.

Jag tror att om folk däremot plötsligt börjar förvänta sig massa saker av olika startnummer, då blir de dubbelt så besvikna när det startnumret inte håller måttet men samtidigt kanske dubbelt så positivt överraskade om något är bra på plats 7.

För mig är det självklart Jöback ska sparas till sist. Det är i alla fall den låten jag har störst förväntningar på. Men det favorittrycket kommer inte från CB eller placeringen i sig - utan för att jag tycker kombinationen Jöback + Kempe + Hansson verkar grym. Sen får vi se om den håller måttet eller inte. Jag tror Darin kan bli svårslagen.

Anonym sa...

Angående Malena så "visste" jag att hon skulle floppa, att det skulle låta sämre och numret inte hålla i ESC, är inte efterklok. Tänkte inte på då att startnumret var så viktigt, men det är det ju tydligen...

Anonym sa...

Ena stunden är ett startnummer JÄTTEVIKTIGT, andra stunden HEEELT oviktigt...hur ska du ha det?!

Oswald sa...

Det är aldrig viktigt för vinstchansen. Bara för TV-programmet. Två olika saker.

Anonym sa...

Om vi säger att två låtar är PRECIS lika bra, men den ena har startnummer tre och den andra har nummer tio, är inte vinstchansen större för nummer tio då? Så tolkar alla fall jag dina argument och är därmed inte alls två olika saker...