10 januari 2010

Schweiz ESC-bidrag 2010

Nu har Schweiz premiärspelat sitt bidrag till ESC i Oslo i maj, och det är (som meddelats tidigare) sångaren och skådespelaren Michael von der Heide - som blev femma i Tysklands NF 1999 - och låten Il Pleut de L'Or som fått äran att ta över stafettpinnen efter förra årets grymma-bidrag-i-min-iPod-men-flopp-i-ESC The Highest Heights med Lovebugs.

Och skam den som ger sig. Fungerar inte ett koncept, så prövar vi alla andra på en gång tänkte Schweiz, för Il Pleut de L'Or låter verkligen inte som The Highest Heights. Minst sagt.

Här mixar de istället friskt alla ingredienser från ESC man kan tänka sig och serverar det glatt i en ganska oväntad - men inte helt oäven - smoothie: Schlagerbeat, guldjacka, tonartshöjning, lite fransk ballad-feeling, en balalajka(!), schlagerstråkar, gay-framför-spegel-dans, tre kördamer som hämtade från ESC 1990 och ett nanana-parti du kan sjunga ont-det-gör-ont-det-gör-ont till om du vill. Allt sjunget av en man med väldigt markerade öron och Tintins frisyr. Se själva!Så. Vad tror ni om Schweiz 2010? Äntligen final? Eller ett stort steg tillbaka?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Är det ett skämt eller på allvar?

Anonym sa...

HAHAHA, vilken flickfavorit!! XD

Oswald sa...

Oj, det där var inget bra betyg för Schweiz du förste anonyme... Men det är nog på fullaste allvar.

Elias sa...

Älskar detta! Visst är det ett stort steg tillbaka men jag tycker ESC var som bäst 90-94, så för mig är det ett gott betyg.

Tack för att ni la upp detta.

Robin sa...

Jag tycker att den låter som "Det Gör Ont", speciellt i introt och efter refrängen!

Anonym sa...

Efter en första lyssning säger jag NEJ!! men det kanske tar sig?

OCH jag vet att man inte ska vara elak; MEn vilka öron, har han varit på Buttricks?

// Jonas

Anonym sa...

Efter en andra lyssning är det betydligt bättre men europa kommer nog aldrig rösta på detta,, // Jonas

Anonym sa...

Åååhh lite härlig Mellouppvärmning; Nya Elin Lanto Love made me stupid är kalasbra!
// Jonas (sorry,, en kommentar till hehe)

Anonym sa...

Han har ungefär samma sångröst som Krister Björkman: obefintlig!

Anonym sa...

Yeeeesss please Europa, skicka fler såna här skitlåtar till årets tävling så KANSKE vi kan komma på en hög placering.......

Uffe sa...

slutna ögon och bara lyssna så hör man kanske Amanda Lear.. sen kanske man skulle jobba på själva uppträdandet.. men det kanske kommer det oxå....