08 februari 2010

Fem länder har valt!

I helgen valde fem länder sina ESC-låtar. Norge och Danmark valde svenska låtskrivare, Island valde hon kom tvåa i Danmark i fjol, Holland valde trams och Cypern valde en James Morrison-variant.

Vad väljer ni? Rangordna gärna era favoriter!**

14 kommentarer:

MrR sa...

Själv rangordnar jag låtarna så här:
1. Danmark
2. Norge
3. Cypern
4. Island
5. Holland

//MrR

Sjumilakliv sa...

Jag rangordnar såhär:
1. Cypern
2. Danmark
3. Norge
4. Island
5. Holland

...framförallt är jag besviken på islands låt, även om det är en fantastisk sångerska kändes det trist och platt. Är en sucker för gitarrbaserad pop, så jag gillade cypern även om jag misstänker att den inte kommer gå så bra i eurovision. Danmark kändes starkast i eurovisionmått mätt.

Sjumilakliv sa...

..förresten, är det inte dags att ta bort omröstningarna från 2009 längst ner i sidebaren? ;)

Oswald sa...

1. Norge
2. Cypern

Sedan är det ett gigantiskt hopp när ingenting kommer.

Sen kommer Danmark.

Sen kommer resten i en klump, där Holland och Island slåss om vem som är absolut sämst.

Möjligen ett plus till Holland för att det är smurfkillen som skrivit låten...och för att de förmodligen inte ens tror det är bra och brukar skicka skräp.

Island är bara sorgligt. De kom ju för fasiken tvåa ifjol och Heras Danmarkslåt var i alla fall schlagertastic. Det där är bara pinsamt.

Pär sa...

Låt mig.

1. CYPERN
2. NORGE

Gap.

3. ISLAND

Gap. Jättegap.

4. DANMARK
5. NEDERLÄNDERNA

Pierre sa...

Jag är inne på Pärs linje, men byter plats på Norge och Cypern och lägger till fler gap: Norge klar etta - gap - Cypern - gap - Island - väldigt stort gap - Danmark och Nederländerna.

Anonym sa...

norge har fan chans att ta hem det här i år igen, fast om vi skickar Salem så tror jag vi har en god chans, Svenssons som jag pratat med är väldigt förtjusta i den

M sa...

Tycker så här:

1 Norge
2 Danmark
3 Island
4 Cypern
5 Holland

Hoppar över gapen...
Kommentar: Skulle önska att Didrik sjöng ännu lite bättre för att det ska bli riktigt farligt, just nu är det lite surt, men annars bäst av de fem. Gillar Danmark lite ändå, de sjunger bra och låten är helt ok. Island är inte heller dålig bara väldigt A4, utan överraskningar. Cypern VÄLDIGT onyanserad, bara maler på från början till slut i en låt man hört hundra gånger förut. Holland skulle jag kalla för, som variation på trams, banal-tyroler-dansbans-låt, det säger väl allt...men har säkert många fans?

Tjohej!

Ellen sa...

Ajaj, farlig låt Norge har. Farlig som i att farligt att vara nervös och riskera att sjunga falskt när det är a capella. Men alltså, vilken härlig kompott mellan You raise me up och Michael Jacksons Will you be there med en liten ABBA-slinga på slutet av refrängen.
Är det inte lite märkligt att både Norge och Danmark skickar svenskskrivna låtar? Det borde ni skriva om... Det är ju bra låtar liksom, kommer de inte med i Sverige för att Björkman bara vill ha konstig musik?
Danmarks låt nosar lite på ryck i schlagertarmen MEN det är för blek produktion och tråkiga artister. På med lite ABBA-piano och högre tempo (alt. ballad - så trist med midtempo) och Bengtzing så skulle det där vara ett riktigt hallelujah moment.

Alexander sa...

Trodde aldrig jag skulle sätta Norge högst upp på någonting men whoops, here we go:

1. Norge
2. Cypern
3. Island
4. Danmark
5. Holland

3-5 är riktigt usla och tråkiga dock. 2 är väl inte heller mycket att hänga i granen men det är betydligt sötare.

Anonym sa...

Norsken sjunger skitfullt i dryga minuten innan han borjar lata bra (riktigt bra). Varfor later han sa illa i borjan? Lat som absolut kan ga bra!

Anonym sa...

nu blev den klar tidigare förstås.
men Schweiz är en positiv överraskning.

BTW skulle jag vilja att övriga deltävlingar omedelbart ströks så att al Fakir verkligen tar hem spelet. Det mest moderna Sverige kommit med på åratal.

Robert sa...

1. NORGE (RIKTIGT VASSA I ÅR MED!)
2. DANMARK
3. ISLAND
4. HOLLAND
5. CYPERN

Anonym sa...

Norge kan ju vinna i år igen! Luktar guld, snygg kille, bra låt och fräscht, fast jag gillar Danmark också, den är pampig

tack för superbästa schlagerbloggen, här får man veta alla man behöver och kan skippa kvällstidningarnas tråkiga recensenter, märks att ni är engagerade och faktiskt gillar det här på riktigt Ronny och Ken! Men ni lyckas ändå hålla en viss objektivitet

kram från Fredrik