18 februari 2010

Headlines - Alcazar

Ni såg bokstäverna nyss. Fläkten är på plats (det var första gången sedan 2006 den inte var med förra veckan). Två stycken faktiskt - en fläkt per tjej. Alcazar har sällskap av tre tjejdansare. Och Maggan Julle är på plats med scenkläderna. Sådärja. Dags att kicka igång den här festivalen på riktigt!

Okej, vi tar det direkt: Det här är ingen ny Stay the Night. Headlines är långt mycket mindre discomacka, lite "svårare" om ni så vill, en sorts storstadskusin till förra årets brakhit. Jag står fast vid att det är en välkammad och bättre variant på Olas Love in Stereo.

Men med det sagt så lyfter som vanligt en av mina absoluta favoritgrupper den här låten ungefär 30 snäpp mot den singelversion vi hörde på bandspelaren hos SVT igår. Jag älskar det de gör ögonblickligen. Själva numret är nämligen en lite mera posh variant av Stay the Night. Samma typ av koreografi, men minus de stora discokulorna + en liten pyroeffekt, och med samma omedelbara intryck av "I love this" för undertecknad. Det finns till och med en subtil Stay the Night-grej under slutsekunderna för oss som helt knarkat sönder den låten i öronen under förra året.

Ska jag plocka upp huvudet ur mitt rent personliga favoritskap för den här gruppen en liten, liten stund så måste jag väl kanske ovilligt erkänna att det på pappret känns jobbigare med en Globen-resa det här året, kanske är det dags igen för den tidigare i Alcazarsammanhang så obligatoriska Andra Chansen-vändan, men att Tess, Lina och Andreas lyfter hela Melodifestivalen 2010 några rejäla snäpp i vilket fall tvekar jag absolut inte med att säga.

I min värld är det här så givet i Globen. Och jag tror inte jag är ensam om att tycka så.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi vill gärna vara i din värld...
/Cissi och Isabel

Uffe sa...

Jag vill oxå vara i den världen!

Evelina sa...

Klart vi ska ta dem till Globen!

P. sa...

Enligt Svenska Spel är Darin och Erik Linder favoriter. Men när hände det senast att två ballader knep de två Globenplatserna? Aldrig!?