15 februari 2010

2,8 såg MF D2

2 823 000 miljoner såg den andra deltävlingen av Melodifestivalen. Ett inte alltför stort tapp av tittare trots viss OS-konkurrens alltså. Backhoppningen i SVt2 sågs av 425 000 tittare, Tv4:s Tyst Vittne av 171 000, Kanal 5;s Americas Funniest Homevideos av 113 000 tittare och TV3:s Lyckohjulet av 113 000 tittare. Detta betyder att MF sågs av 67% av alla som tittade på tv vid den tidpunkten.

26 kommentarer:

Anonym sa...

Man undrar liksom vilka 113000 personer som föredrar lyckohjulet framför melodifestivalen....

Anonym sa...

Hur var tittarsiffrorna för MF vid förra OS 2006? // Jonas

Anonym sa...

2 320 000 tittare. Fast då började delfinalen kl. 19.00.

Anonym sa...

Anonym: folk som inte hittar kanalväljaren?

Jonas: de var mycket sämre: 2 360 000

Anonym sa...

Och hur många röstade i lördags då? Förut sa de alltid det i sändningen och även hur mycket pengar som kommit in till Radiohjälpen. Varför har de slutat med det kan man ju undra.....??!!

Pär sa...

460984 röstade i lördags, vilket till och med är aningen fler än vid första delfinalen. En dryg miljon kronor till Radiohjälpen.

eurofivestar sa...

De sa det i sändningen, men efter Johnson.

Anonym sa...

Nån som vet vem som sjöng när Saade stod i "duschen"? Kan inte varit han själv alla fall eftersom vatten och mikrofon inte går så bra ihop, såg att den byttes ut strax innan skyfallet... Känns väl en liiiten gnutta avigt att han måste mima till "sig själv" eller hur jag ska säga, tror inte det hänt förr?

Alexander sa...

De får väl ha förinspelad bakgrundssång? Till viss mån i alla fall.

Oswald sa...

A) Eric får en vattentät mikrofon av en av dansartjejerna precis innan duschen (då byts den "riktiga" micken ut).

B) Samtidigt är sluttonen inspelad på band, så fråga mig inte varför.

C) Man kan lugnt säga att Eric inte är den ende som har sin egen röst inspelad på band som support... Det "tricket" används ganska flitigt sedan det blev tillåtet ifjol. :)

Anonym sa...

Just det, det får man, fast det här var ju ingen bakgrundssång, det var ju leaden, han själv...som han mimade till i så fall, det är det som blir lite konstigt, nån som kan klargöra? Får man MIMA till sig själv?! Det var leadsång, inte support...

Alexander sa...

Spela roll? :) Det är en show!

Anonym sa...

Absolut, håller med, men regler måste följas, ingen leadsång får vara förinspelad, det är det jag pratar om..."vattentät mikrofon" låter som = fejk, varför är det annars inspelat på band, och som sagt detta var ingen "support", varför godtas detta för honom men ingen annan? Gissar:för att få ett snyggt, spektakulärt nummer, fine, men då är det fritt fram för alla andra också att göra detsamma!

Alexander sa...

Ett "Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah" kan väl knappast räknas till leadsång? :) Jag ser inte det som fusk iaf.

Anonym sa...

Okej då, ska inte älta i detta och hade för mig att han sjöng mer, men snyggt var det alla fall och går säkert bra i Globen också, heja Erik!

Anonym sa...

Fast ändå, ett litet PS: I Globen, skit i micken på slutet, när alla ändå vet att sluttonen inte är live, varför låtsas, kör en "armar uppåt sträck" bara. :o) DS.

M sa...

Jag har läst att sluttonen VAR live men inte sjöngs av honom utan nån annan bakom scenen, vilket är ok, men skippa micken i fortsättningen eller lägg in nåt intrumentalt som avslutning, kommer bara bli fånigt annars när man vet att det inte är han som sjunger.
Om det ÄR inspelat på band tycker jag INTE det är ok däremot, även om det är kort...

M sa...

Eller ännu hellre, skippa vattnet och gör nåt annat ballt, nu har ju de flesta redan sett det så just den effekten är ju borta nu...

Oswald sa...

Grejen är väl att det inte bara är okej med reglerna numera (det där med var som är kör och inte är tydligen svävande) - utan det är ju också så att Eric inte är den ende som använt (eller ens gått till final med) inspelade svåra toner...

...vare sig i år eller ifjol.

Han råkade bara hamna i någon form av osmidig extas och avslöja det för tittarna. :)

Alla vet om detta och alla vet att de kan använda det. På repen märker man ganska snabbt vilka toner som sitter som smäckar varenda gång även om rösten låter morgonrossligt. :)

Det handlar aldrig om hela partier - det är oftast bara att "kören" just då i låten består av sångaren/sångerskan själv...som tar i lite extra.

Precis som i vilken TV-show som helst är det ju "allt för programmet" som gäller, och personligen tycker jag också det kan kvitta. Bara det blir en bra show och TV! Jag har däremot full förståelse att det finns ton-talibaner där ute som tycker annat. :)

Problemet kommer ju först om någon med mycket svåra toner skulle vara den ende av de 32 som måste åka till ESC och ta dem live. Det har vi ju sluppit oroa oss för hittills, eftersom Malena vann ifjol. Att hon tog sina toner själv är det väl ingen som tvekar på. :)

Så vad tycker ni andra? Okej med "hjälp" eller inte okej?

Anonym sa...

Är väl en ton-taliban då :), men tycker faktiskt man kan begära av artisten att åtminstone just leadsången ska vara live, för äkthetens skull, och konkurrensens, även om det är nån annan som sjunger en kort stund, som det kanske var nu då, men mima inte då, det blir fel och oäkta.

Visste inte att andra haft "inspelade svåra toner", trodde det fanns regler mot det, men i det här fallet var det ju en teknisk fråga.

Hoppas ändå de ändrar på nåt i numret nu när alla vet. :)

Ellen sa...

Jag tycker det här med förinspelad sång är ett ofog. Det är ju inte tillåtet i ESC så det känns bara dumt att det ska vara ok i MF.

Oswald sa...

Det är inte SÅ stor skillnad i ESC.

Där använder man ju flitigt "kör i kuliss", dvs en sångare eller sångerska med liknande röst som huvudartisten som tar tonerna.

Då tycker jag det är roligare och bättre TV att ha det på band och sen använda maxantalet folk på scen.

Men det är ju jag det. Kan kanske bero på att jag är uppfödd på Army of Lovers och Milli Vanilli och där sjöng aldrig någon något och jag älskade det ändå. :)

Oswald sa...

Dessutom är alla lite orättvisa mot Eric. Killen är riktigt duktig på att sjunga och just den tonen var ju inspelad på grund av vattnet...

Lite elakt om han måste ändra för det och "alla andra" kan behålla sina för de inte avslöjat sig.

Eller?

Anonym sa...

Ok, så tonen VAR förinspelad, varför säger han då till Aftonbladet att den var live men från en i kören, det är ju så fall ren lögn och ganska onödigt, eller är det tidningen som ljuger...? Handlar inte om hur duktig han är utan om äkthet och nu tydligen ärlighet. Tycker inte heller han "avslöjat" sig, detta hade kommit fram ändå, de flesta fattar att en mick inte funkar i vatten.

Oswald sa...

Jag skulle nog inte lita på allt som står i tidningarna. Minst sagt. :)

Anonym sa...

I det här fallet väljer jag att göra det...