25 februari 2010

Human Frontier - NEO

Fråga: Vem kom på att wacking (för er farbröder i min ålder: den lite lojare, coolare utvecklingen av Madonnas variant på Vouge i början av 90-talet) skulle vara det hetaste heta av alla dancemoves i årets Melodifestival. Förmodligen inte den med LP-skivorna som valde ut Pys låt nyss.

Men okej, över till Mika. Eller förlåt Neo. Eller NEO som det står i allt pressmaterial (vet inte om det är en förkortning på något, men så verkar han vilja ha det). Ni har ju såklart redan hört minutklippet och där har ni väl hela låten i en liten ask: Poppig falsettelektro i lightversion, som jag personligen instinktivt tycker väldigt mycket om, även om det blir lite lätt tjatigt i längden.

Scenshowen består mest av en stav som NEO snurrar likt en tamburmajor (så här på första raden är man lite rädd att han ska slinta så man får den i ögat rätt vad det är), fyra, snygga kvinnliga dansare (det är de som står för wackingen) och två timglasformade silversaker som nog bara ska vara coola och som ser ut som mindre vattentorn. Enkelt, men effektivt. Det behövs liksom inte så mycket mer (eller så är det bara jag som blir helt hypnotiserad av den där käppen) för att funka.

Tja, vad ska vi säga mer om det här? Jag kommer säkert köpa låten direkt när den släpps och spela det en hel del - och jag tycker det här är riktigt bra - men att jag just nu kanske tippar spontant att det kan komma typ femma eller sexa på lördag. Tyvärr. Men jag återkommer gärna med en korrigering.

1 kommentar:

Matilda sa...

NEO står för
Near Earth Object.

Läs på om NEO,
han kommer nämligen att bli den nya stora schlagerstjärnan.

http://www.hitworks.se/neo_index.html