25 februari 2010

Jag Vill Om Du Vågar - Pernilla Wahlgren

Det finns väl ingen schlagernörd i min ålder som inte hade Piccadilly Circus som favorit under det Carola-febriga schlageråttiotalet, men min absoluta Pernilla-favorit har alltid varit Tvillingsjäl. Det är fortfarande en av mina absoluta favoriter från nittiotalets melodifestivaler och trots att Pernilla var förkyld så älskade jag sönder det där numret och spelade sönder det på min VHS. Däremot så var jag aldrig någon fan av Let the Spirits Fly. Minst sagt.

Sådär. Nu har ni min Pernilla-fakta. Då kör vi på med hennes fjärde bidrag under lika många decennier!

Jag Vill Om Du Vågar har kallats (inte minst av Pernilla själv) årets enda schlager, och...skojar du? Visst, Kikki-vibbarna och ABBA-pianot lyser (lyckligtvis) med sin frånvaro, och fan vet om produktionen inte till och med är tuffare än något fröken Bengtzing någonsin fått ställa upp med, men det här är den typen av schlager som bara måste få finnas i den här tävlingen - av den enkla anledningen att den finns ingen annanstans.

Jag är inte hälften så renlärlig schlagerbög som min kollega, vår frenemy och tjejerna på raden bakom mig, men även för en småskeptisk gammal BWO-popsnubbe som undertecknad dras mungiporna upp så långt mot öronen att jag förmodligen ser ut som Anna Anka nyss hemkommen från farbror plastikdoktorn.

Det här är ju framförallt kul!

Nä, jag vill inte skicka det här till Oslo. Jag tror faktiskt inte Pernilla vill åka dit heller. Och handen på hjärtat - den här låten håller inte Jag Ljuger Så Bra-klass. Det gör den faktiskt tyvärr inte. Men det här behövs så fruktansvärt mycket i Globenfinalen att jag hoppas Christer Björkman kan fixa någon form av Robinson-artat frikort om folk inte skulle rösta dit det på lördag.

Det är schlagermarsch, pek-koreografi, ett Picadilly Circus-slut, stjärnfilter, fläktar, guldklänning med fransar till höööögklackade skor, konfettiregn, och såklart ett schlagertastic fullblodsproffs som kan ta över en scen från första stunden hon stiger in på den...ja, you name it! Och jag älskar det. På det där snuskiga schlagersättet som jag är så stolt över att behärska.

Go Pernilla!
Klart ni röstar henne till Globen? Jag vill om ni vågar!

3 kommentarer:

Katy sa...

Yaaaaay, äntligen! Hoppas hon går till Globen! Och Christer, kära kära Christer - nästa år in med schlagerpoppen i Mello! Snälla! MF handlar inte om credd, det handlar om kärlek, glädje, vindar, fläkter och en heeel massa låtar som senare spelas fyltigt på alla barnkalas, schlagerfester och gayställen. Förra året fanns det en hel hög med såna låtar (Alcazar, Marie Serneholt, Lili & Susie, Amy Diamond, H.E.A.T., Måns Z, Velvet, E.M.D., BWO, Agnes, Star Pilots, Thorleifs och Malena) i år kan man knappast komma på typ 5 st. SCHLAGERN MÅSTE RÄDDAS!!!!!

PW-fan sa...

Trots att jag ser mig som världens största Pernilla-fan har jag inte hört en sekund av låten ännu! Jag vägrar att förstöra spänningen. (Men jag längtar att få höra den så jag vet inte vart jag ska ta vägen hahaha.)

Om jag skulle lyssna på klippet nu är jag rädd att spela sönder det och vara helt trött på just den minuten av låten innan deltävlingen ens har börjat...

Anonym sa...

*hoppas,hoppas* // Jonas -- gillar det lite modernare soundet i låten :)