19 februari 2010

Schlagerprofilerna/Aftonbladets publikundersökning!

Aftonbladet har fått första tjing i två veckor - nu är det dags för andra delen av det här samarbetet att få premiären! Här är kvällens siffror direkt från Scandinavium:

Alcazar 35%
Johannes Bah Kuhnke 1%
Elin Lanto 2%
Erik Linder 4%
Getty Domein 9%
Timoteij 11%
Darin 32%
Crucified Barbara 6%

Sammanlagt tillfrågades 455 personer.

Det ska sägas att Darin och Alcazar låg sida vid sida och turades om att ligga etta ungefär hela tiden, men att Alcazar drog ifrån mot slutet. Annat intressant som kan ha påverkat resultatet är att Getty Domein och Darin fick köra sina låtar två gånger, att Timoteij kommer från Skara som inte är så långt ifrån Göteborg och att Crucified Barbaras publik förmodligen inte löser biljett till en schlagerafton i Scandinavium innan artisterna är presenterade.

Med det sagt: De tidigare två publikundersökningarna vi gjort i år har faktiskt prickat in de båda Globenfinalisterna (om än inte alltid i den ordning de hamnade i finalen).

2 kommentarer:

P. sa...

Visst känns det väl som om Alcazar går hem oproportionerligt bra hos en storstadspublik? Kanske gäller det även Getty Domein som väl förmodligen går hem bättre i Göteborg än i, säg, Tibro.

Alexander sa...

Rätt uppenbara finalister denna vecka. Men vem bryr sig egentligen? Jöback har vinnarlåten nästa vecka! :) Om inte... KRIS.