12 februari 2010

The Sound of (this weeks) Music: Sandviken

Schlagerprofilernas betyg på veckans låtar hittar ni som vanligt på QX.se imorgon, men som vi berättade förra veckan så vill vi ju ge er bloggläsare något extra inför vinterns deltävlingar, och eftersom Expressen har anlitat Nanne Grönvall som sin schlagertyckare varje vecka har vi ju självklart valt att satsa på Nannes underbara Sound of Music-kompis Angélique Widengren!

Förra veckan glänste Angélique och tippade helt rätt att Ola och Salem al Fakir skulle gå direkt till Globen, och dessutom att Pain of Salvation skulle ta en Andra Chansen-plats. Hennes andra AC-placering Linda Pritchard hamnade som bekant snäppet precis utanför. En röst att räkna med alltså! Och här har ni hennes omdömen om låtarna i delfinal 2. Enjoy!


Erik Saade ”Manboy”
”En bra och radiovänlig låt! Men vad är det med den spooky inledningen? Ska det föreställa att Manboy är en varulvspojke? Eric är en söt kille med en catchy låt och den kombinationen kommer att funka, speciellt hos tjejer. Jag tycker det här var en positiv överraskning och jag och mina döttrar nynnar på den hela tiden.”

Andra Generationen & Dogge ”Hippare Hoppare”
”Åh, herregud! Jag började ärligt talat att skratta när jag hörde den här. Nej, det här är inget för mig och jag har definitivt hört många bättre låtar på samma tema. Den är rent ut sagt dålig och jag vill veta vem fan som godkände att den här kom med? Av alla tusentals låtar som skickades in så menar ni att det här var en av bästa? Inte så troligt.”

Anna Maria Espinosa ”Innan alla ljusen brunnit ut”
”Booring. Hon kan ju sjunga men låten är inget man kommer ihåg. Det är lite a´la Paris och påminner om en annan låt. Nej, chanserna har brunnit ut för den här låten.”

Highlights & MiSt ”Come and Get Me Now”
”Ett hopkok av massor av schlagerlåtar. Härnkan man snacka om att man snott från andra låtar! Gud vilken dålig fantasi. Det är inte dåligt, bara menlöst. Den kan nog få en del röster från Svensktoppsspubliken.”

Pauline ”Sucker for Love”
”Min favorit! Hon har en skön röst som låter häftig. Och låten är cool och borde garanterat gå vidare. Det är ingen klassisk Melodifestivallåt, men det ska nog funka ändå. Go for it, girl!”.

Andreas Johnson ”We Can Work it Out”
”Kan man bli kär i en röst? Andreas är bra som vanligt. Det är en omvälvande låt och rysningarna är faktiskt på G. ”Of course we can work it out, Honey!”

Calle Moraeus & Orsa Spelmän ”Underbart”
”Härligt, nu är alla ålderskategorier täckta i Melodifestivalen. Den äldre generationen kommer att gilla den här och det är jättegulligt att dom är med. Jag tycker den har en liten grekisk Theodorakais-touch. Men det är inte min typ av musik även om det både är lyssningsbart och charmigt

Hanna Lindblad ”Manipulated”
”Coolt! Men att manipulera rösten som det låter på skivversionen är inte okej i Melodifestivalen! Och jag vill egentligen inte höra det hör i festivalen, hellre på en partykväll. Hanna sjunger däremot jävligt bra.”

"Så, jag sammanfattar det så här: Final: Pauline & Erik Saade…eller Andreas Johnsson. Och den som inte går till final hamnar i Andra Chansen med Hanna Lindblad"

2 kommentarer:

Alexander sa...

Jag håller med om nästan allt du säger. Förutom Andreas Johnson, hatar hans röst.

Pauline är min favorit ikväll. Har lyssnat på klippet ett tiotal ggr, den är grym!

Anonym sa...

Fina bilder här. http://mvt.se/kulturnoje/ovriga/tv/1.734024-schlagerfesten-i-bilder