11 februari 2010

Underbart - Kalle Moraeus & Orsa Spelmän

Titta där! Ibland stoppas det minsann in en Globenkandiat på plats sju i en deltävling.

Kalle
Moraeus och hans spelmän ger nämligen en mysskön äkthet till något Nordman skulle kunna ha förvandlat till etnokitch och har klart häng på en finalplats.

Både jag och min kollega älskar oregelbundheten i låten, orden liksom kommer i små stötvisa klumpar, men MrR smälter lite mera än jag för fiolerna och folkvisetonen. Undertecknad är mera mätt på den fronten. Men visst är det en söt liten visa och kanske det mest "äkta" i folkmusikväg som den här tävlingen sett och hört.

Frågan här är väl bara om folk tänker "lustig liten gubbe" och "fioler är Rybak 2010" eller om de bara helt enkelt faller handlöst för den lättrallade refrängen, ropar "Underbart!" och röstar för allt vad vadmalstygen håller? Jag misstänker det sistnämnda.

Noterbart A: Kalle har stora problem med texten stundtals, något som förhoppningsvis sitter till på lördag (det är inte Rickforsvarning alltså).
Noterbart B: Som kuriosa vill Schlagerprofilerna hälsa snygg-Lars tillbaka på scen i tävlingssammanhang för första gången i år. Körchefen har ju fått trycka i kulisserna i 14 nummer hittills.

3 kommentarer:

Mika sa...

Man borde verkligen inte få sätta kören i kulissen.
(iaf inte när de är så himla bra och snygga som Lars och Jessica)

Oskar sa...

"Rickforsvarning" haha, den va bra...även om Rickfors sjöng fel gick han ju vidare till andra omröstningen:) Vilket lovar gott för Orsa spelmän:)

Anonym sa...

jag hoppas detta är precis som Ekborg och Frispråkarn förra veckan.
skit, som folk i pressen TROR att vi ska tycka om bara för att det är så absurt dåligt!