23 mars 2010

Anna startar som nummer 6 i Oslo

Idag lottades startnumren i Oslo, och Sverige kommer gå ut som bidrag nummer sex på torsdagen, direkt efter första reklamavbrottet. Vi får hoppas folk hinner tillbaka till This is My Life alltså, och lite bra är det kanske att Sverige föregås av Danmark och Schweiz som väl under årets snooze-fest till ESC får räknas höra till upptempo- (eller åtminstone midtempo)-låtarna. Det betyder också att tre av årets fem "svenskbidrag" kommer inom en liten grupp på fyra.

Här har ni hela startordningen:

TISDAG

1. Moldavien
2. Ryssland
3. Estland
4. Slovakien
5. Finland
6. Lettland
7. Serbien
8. Bosnien/Herzegovina
9. Polen
10. Belgien
11. Malta
12. Albanien
13. Grekland
14. Portugal
15. Makedonien
16. Vitryssland
17. Island


TORSDAG

1. Litauen
2. Armenien
3. Israel
4. Danmark
5. Schweiz
6. Sverige
7. Azerbajdzjan
8. Ukraina
9. Holland
10. Rumänien
11. Slovenien
12. Irland
13. Bulgarien
14. Cypern
15. Kroatien
16. Georgien
17. Turkiet


I finalen startar Spanien 2a, Norge som 3a, Storbritannien 12a medan Frankrike går ut som nummer 18. Tyskland startar sist av The Big Four på plats 22.

Vi får väl återkomma med kommentarer på det där, men spontant kände jag just nu när jag för första gången insåg vilka vi tävlar emot att många av de jag tycker är hyfsade i år tävlar emot oss; Cypern, Armenien, Israel, Turkiet och Bulgarien. För att nämna några. Men jag erkänner att jag är lite för oinsatt ännu för att komma med någon verklig dom eller omdöme på årets låtar, så jag pudlar gärna på den om jag blir övertygad.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Samma startnummer och semifinal som Norge förra året!

Anonym sa...

Startnumret är dock det enda Sverige har gemensamt med Norges bidrag förra året, Sverige kommer vara ljusår ifrån en vinst och förmodligen blir det ingen final heller, låten är bara sååååå dålig.

Anonym sa...

Förstår inte den kritiken,, tycker Sverige har en väldigt BRA låt iår. Tror absolut hon kan gå till final,, (hoppas och tror jag) // Jonas

Robert sa...

Inget vet hur det kommer gå. Vi kan bara gissa. Vi vet alla att det inte är ovanligt att utländska låtar som vi i Sverige tycker är dåliga blir top 5. Andra länder har annan smak. Punkt.

Personligen tycker jag Annas låt är helt ok. Speciellt live. Men den har tyvärr ingen wow-faktor.

Plus är dock att vi har Danmark i samma grupp (vi brukar få bra poäng av dem) och att Irland är i samma grupp. Irland var ju den internationella jurygrupp som gav Anna högst av alla länder i svenska finalen.

Väntar mig ingen vinst. Men hoppas och tror på en top 10 placering.

Anonym sa...

Jag tror att vi kommer få tacka EBU om vi går vidare till finalen i år... vi hamnade helt och hållet i fel semifinal, Sverige är inte bland de bästa... hoppas att juryn fortfarande delar ut wildcards :/

Anonym sa...

Anonym sa...
"Samma startnummer och semifinal som Norge förra året!"


Skämtar du? Coolt! Hoppas vi kommer till finalen och får startnummer 20 (Norge hade väl det 2009?) också, det hade varit lite coolt :)

Rebecca sa...

Robert: Danmark tänker inte rösta på Sverige i år för att vi inte gav dem några poäng förra året :P Men Norge kanske röstar... hoppas? :P

M sa...

Tror absolut vi går vidare till final, flera av de låtar jag hört är riktigt dåliga så är inte orolig. Hur det sen går i finalen är jag mindre säker på, är rädd att vi inte kommer bland de tio första ens, men måste lyssna mer för att få en bättre uppfattning totalt...

Tomas sa...

Och jag vill bara tillägga att Tyskland har startnummer 22 i finalen. :-)

Inca sa...

Vår semifinal är ljusår bättre än den andra, så det här kan bli riktigt jobbigt. I stort sett alla halvhyfsade bidrag ligger i semifinal 2, jag skulle tro att åtminstone sju av topp tio kommer att komma härifrån. Det känns rätt självklart att varken Litauen, Holland eller Slovenien går till final men i övrigt kan vad som helst hända. Vi får hoppas att Ukrainas tredje bidrag för i år är lika uselt som de första två...
Och tyvärr har juryn inget wildcard i år...

Inca (igen) sa...

Förresten så har juryn inget wildcard i år, däremot är det 50/50 telefon- och juryröster även i semifinalerna.

Anonym sa...

Sveriges bidrag är för dåligt för tråkigt för intetsägande. Lilla Anna kommer bli ihågkommen som den första artist som inte tog Sverige till en final för tro mig där har hon inget att göra.

Anonym sa...

Nej, Anna behöver ett mindre mirakel för att ta sig till final. Skadeglädjen är den sanna glädjen. Ser fram emot MF 2011.

Anonym sa...

Sveriges bidrag har man glömt direkt efter framträdandet. Låten är inte dålig men den är inte bra heller. Tyvärr tror jag inte på final för Anna.

Anonym sa...

Självklara länder i finalen är Kroatien, Rumänien, Azerbajdzjan, Israel, Armenien, Irland och Turkiet. Sen tror jag vad som helst kan hända... Tror att det blir Sverige, Danmark och Bulgarien som går med de andra sju!

Hoppas också att Belgien går vidare från första semifinalen! Det förtjänar de verkligen nu när de skickar sin bästa låt sen 1986 :D

Oswald sa...

Jag är verkligen inte det svenska bidragets största fan, och Jag är också osäker på hur det ska gå...men i den världen som Irlands astrista tantlåt är självklar måste väl Sverige också vara det?

Visst att ESC-fans alltid kissar på sig över en gammal schlagervinnartant, men jag tycker hon känns ungefär lika bra, rolig och självklar som gamen de skickade häromåret.

Men visst, Israel, Turkiet, Armenien... Vi har många gjutna i vår grupp. Helt klart. Det blir tufft. Jag vill bara inte tro Irland är en av dem...

Anonym sa...

Efter att ha gått igenom alla låtarna så kan man ganska snabbt komma fram till att Holland, Slovenien och Litauen är chanslösa i denna semifinal samtidigt som Turkiet, Israel, Azerbajdzjan, Rumänien och Kroatien känns gjutna i finalen. I övrigt så känns det som att det kan sluta hur som helst. Vissa anser att Sveriges låt kommer att glömmas bort, men samtidigt så känns det som att det inte fellerfinns särskilt mycket som sticker ut i semifinalen, och det räcker som sagt att man har sju länder bakom sig för att ta sig till final vilket jag ser som fullt rimligt, speciellt med tanke på att både Norge och Danmark röstar i vår semi. får vi två tolvpoängare där så har vi redan hälften av det poängantal som brukar krävas till en tiondeplats i en semifinal