11 mars 2010

Darin - Finalrepetition

Det är svårt att inte imponeras av Darin när han går ut så här stenhårt som han gör första repet då han sjunger så Globen skakar. Killen har ju gått lite från storfavorit till outsider sedan Göteborg, men vi ska nog inte helt räkna bort hans maffiga balladmacka på lördag om han kör på så här.

Numret har tightats till lite, kamerorna kryper närmare inpå Darin och bakom honom i låtens sista del ska tre stora tygstycken flyga upp lite som lakan på vädring och fladdra snyggt bakom. Just nu ser det kanske lite fjuttigt ut då man testar med bara ett tygstycke (och dessutom i ett felaktigt tyg).

Jag tycker det känns bra att man adderat och putsat lite i numret, för så här i efterhand kändes Göteborgsnumret som ett litet misslyckande, där man satte lite för stor tilltro till att Darin själv skulle lysa upp hela numret - något som inte är direkt lätt för den mest rutinerade artist och än mindre för en nervös twentsomething.

Nu blir det här en bra inledning på finalen, även om det fortfarande känns lite konstigt i min schlagerkonservativa värld att sparka igång finalen med en ballad.

Inga kommentarer: