04 mars 2010

Jag Vill Om Du Vågar - Pernilla Wahlgren

Pernilla Wahlgren är årets Sarah Dawn Finer!

Nope, det finns ingen hiss på scen och solen går inte upp, men precis som i Andra Chansen ifjol, veckan efter deltävling 4 i Malmö, så är Pernilla sjuk, något med luftrören (hon låter som om Lill-Babs rökt tre paket Blend), vilket gör att en annan sångerska får hoppa in och sjunga i hennes ställe.

Eller okej. Pernilla är här (det var inte Sarah när det var som värst, utan då stod Britta Bergström på scen) men hon mimar till körtjejen Jessica Marbergers röst som står gömd bakom scen. Hon dansar och strålar ungefär lika bra ändå kan jag meddela, så lyckas hon bara kurera sig så är det nog ingen fara för att hon skulle missa Melodifestivalen OCKSÅ.

I övrigt ser allting ut precis som i Malmö. Såklart. Dansare. Fläkt. Glitter. Ja, ni vet.

Det här är verkligen som en gigantisk schlagerbomb efter PoS. Om det bara är schlagerpubliken kvar som orkar med Andra Chansen i år så ska nog ändå detta inte vara något problem för Mello-MILFen. Men man ska aldrig räkna ut rockkillar.

Bonus: Eftersom något med tekniken krånglar så kör de ungefär en minut av låten med bara bakgrundsmusik och inspelade röster, och tja,,, Jag tror inte folk skulle gnälla så mycket på Eric Saade om de visste hur alla backintracks låter numera. Vem som än framför låten. Om vi säger så.

1 kommentar:

Johan sa...

Skulle vara kul att höra vad ni schlagerprofiler tycker om det här?

http://www.expressen.se/noje/melodifestivalen2010/1.1905398/svt-smider-planer-vill-dubbla-deltavlingarna

Med reservation för att Expressen knappast har högst trovärdighet när det gäller schlagernyheter så tycker jag det låter helt vansinnigt. Och då är jag ändå schlagernörd de luxe! Efter årets urvattnade tävling med 32 låtar där kanske max fem håller den kvalitet man vill så låter ju detta som en mardröm näst intill. Visst, man skulle säkert titta på alltihop i alla fall - men ett eller två år med det här dubbla upplägget, sen är vi tillbaka på 90-talsnivå igen. Skitlåtar framförda av okända och avdankade artister - och de enda som kollar är vi superfans som står ut med vad som helst bara för att det är melodifestivalen.