09 mars 2010

Så röstade de fem svenska jurygrupperna 2009-2006.

När som helst får vi reda på vilka sex länder som ska jurygruppsrösta i Globenfinalen. Men i väntan på det kan vi ägna oss lite åt de fem svenska jurygrupperna som finns kvar i leken. Stockholm, Göteborg, Malmö. Umeå och Luleå har fått fortsatt förtroende att fortsätta och kommer alltså att dela ut poäng på lördag. Och vad passar då bättre än att ta en koll på hur dessa städers jurygrupper röstat tidigare.
Ja, vi vet jurysammansättningar ändras och det är andra låtar i år. Men som dom statistiknördar vi är så är all läsning intressant läsning.

Förra året var till exempel storstäderna kallsinniga mot Malena och satte istället Agnes högt. Norrstäderna älskade af Ugglas men tyckte inte om EMD. Året innan det var städerna i norr mer positiva till Lay Your Love on Me med BWO medan Stockholm och Göteborg gillade Rongedahls.
Och så vidare och så vidare.
Klicka på bilden så blir den större.

11 kommentarer:

Nille sa...

Det man ser är att dessa städer inte är några ballad-lovers. :)

Snälla snälla 5:a
Moving On 6:a
Så vill stjärnorna 10:a

That is where... 6:a
Empty room 4:a

För att du finns 5:a
Trying to recall 8:a
Jag tror på människan 10:a
I remember love 3:a(!)

2006 var inte så balladigt. :)

Anonym sa...

Kommer det bara delas ut poäng av dessa jurystäder? Alltså har dem tagit bort typ Karlstad och Växjö? // Jonas

MrR sa...

Ja. Bara dessa fem får avge poäng.
Karlstad, Växjö, Sundsvall, Norrköping, Falun & Örebro är ett minne blott.

Anonym sa...

Karlstad är ingen förlust direkt.. // Jonas

Anonym sa...

Men då kommer det bli mindre poäng från folket också då?// Jonas

MrR sa...

Nej, varför skulle det bli det? De utländska jurygrupperna ersätter bara de svenska.

Anonym sa...

Det är flera internationella jurys? (sorry om jag låter lite korkad, hehe) inte bara en? Då fattar jag.. // Jonas

M sa...

Sex utländska och fem svenska, totalt elva som vanligt, förutom förra året då det var tolv...men tycker det borde varit tvärt om, sex svenska så vi varit i majoritet. Som det är nu kommer det nog bli mycket gnäll om att de utländska "röstade fel" och "förstörde för oss" osv, tror jag.

Anonym sa...

Fast å andra sidan är det ju länderna utanför Sverige som bestämmer om vi har en bra låt eller inte och dom i utländska jury grupperna borde ju ha en känsla för vad som kommer fungera i deras länder och det är väl det som är hela poängen med det här att vi ska hitta ett bidrag som gillas av länderna utanför Sverige för vi själva verkar ju inte riktigt ha koll. Jag är för jury grupper och tycker folkets makt borde minskas. Tror att den internationella juryn kan hjälpa oss att slippa en jumbo placering även i år.

Anonym sa...

Jag tror också att den internationella juryn kommer att hjälpa oss! När vi hade internationella juryns val förra året pratade alla om hur de skulle förstöra för oss och öka sina egna chanser, men jag tror inte de skulle göra det... det känns lite omoget, bästa låten ska ju helt klart vinna!

Personligen hoppas jag och håller både tummar och tår för att Timoteij vinner! Det är på tiden att vi skickar något svenskt! (Även om låten kanske sjungs på engelska, så kommer låten ändå vara svensk. Fairytale var ändå norsk folkpop på engelska, och de vann det året... jag ser inget problem med engelska språket!)

*Rebecca

Anonym sa...

jag tycker den utländska juryn röstade bra förra året. fast jag hade personligen gärna bytt plats på caroline och sarah...
hoppas att juryn funkar som förra året ungefär och att den inte plockas ihop av bara inbitna eurofans som älskar pernilla w och peter jöback.