11 mars 2010

Salem al Fakir - Finalrepetition

Stoppa pressarna! Salem lämnar numera flygen i slutet av låten och går fram längst fram på scenen, medan en okänd snubbe tar över flygeln (som ju ändå aldrig hörs i låten) och gör några märkliga moves. Annars ser allting ut som i Örnsköldsvik och numret har fortfarande festivalens snyggaste golv (möjligen i konkurrens med Alcazars bussar).

Det här är ju också denlåt som delar Schlagerprofilerna mitt itu. För mig har den här låten bara växt och växt, medans det ryker ur öronen på MrR här bredvid mig för varje "Jo, men han vinner nog!" som hörs i arenan.

För nog är det pallplats med chans på sångfågeln för det här - men hur tror ni det funkar i Oslo?

9 kommentarer:

NYC sa...

Vad glad jag blir! Det har ar laten jag VILL ska vinna, aven om jag inte riktigt vagar tro det. Men topp tre blir det val i alla fall!

Salem ar forutom tvaa pa iTunes latlista aven ETTA pa iTunes albumlista (fore Melodifestivals-CD'n). Etta aven pa officella albumlistan imorgon???

Heja Salem!

Anonym sa...

Jeg er ikke i tvil om at dette vil slå an. Salem har mye større sjanser enn Anna bergendahl, som kun vil drukne i mengden - om man kun ser på låten hennes, er den medioker. Nabolandet deres, Norge, har allerede fått øynene opp for ham (http://www.dagbladet.no/2010/03/10/kultur/musikk/musikkanmeldelser/anmeldelser/salem_al_fakir/10776108/), her fikk han nemlig 5/6. Dette er absolutt nordmenns smak, og vi er ikke alene om det!

Anonym sa...

Jag älskar Salems drömlika och svävande låt. Också snyggt producerad. Något liknande har aldrig hörts i festivalen. Är dock lite tveksam om det funkar i ESC. Fast vi har ju å andra sidan varit övertygade om att Perrelli och The Ark skulle funka, och så blev det tvärtom.

P. sa...

Jag tror inte det funkar alls i ESC. Den här typen av P3-musik är en genre som främst finns i Norden och the UK.

Alexander sa...

Den kanske funkar i Oslo, men inte i de övriga länderna i Europa. ;) Alldeles för smal genre och konstig låt. Vill vi verkligen göra ett misstag á la 2007 igen?

Anonym sa...

Vi vet inte hur det kommer att gå i Oslo för någon av finalisterna... jag hade dock skickat dit Timoteij, deras sound tilltalar en större grupp generellt sett än Salems... svensk folkpop med influenser från Turkiet och Serbien och allt vad det nu är... det kan liksom inte gå fel! Timoteij är dessutom väldigt populära i Europa, personligen tycker jag att vi är riktiga puckon om vi skickar något annat... de har redan övertygat Europa, varför är Sverige så segt?

M sa...

Men...kostym och mössa, hoppas den åker av på lördag, ser väldigt fånigt ut, annars är han en av mina favoriter från första lyssning, slog an direkt hos mig, vilket är en viktig egenskap i ESC.

M sa...

Mössan alltså, :oD inte kostymen! Haha...

Anonym sa...

ESC-fansen i Europa gillar tydligen Timoteij. Samma personer lyfte också fram Perrelli till vinnare i omröstningar före ESC 2008. Hur bra gick det?