20 maj 2010

Israels officiella video

Vi har ju inte på långa vägar publicerat ländernas officiella videos här i bloggen allt eftersom de dykt upp, men det är ju lite speciellt med Israel eftersom:

A) Videon kommer nu under brinnande Eurovisionvecka (de är ju ungefär så sena som Sverige brukar vara)
B) Någon skrev tidigare att vi Schlagerprofiler är så överrens i allt, men just Milim är årets stora vattendelare hos oss, där MrK håller den som en av sina stora favoriter med MrR ser den som sin "årets hatlåt" och tycker den är för pretto.

dock

C) Vi är båda överrens om att Harel Skaat är en av årets snyggaste snubbar. Och om att Israel kommer komma till final och kommer att komma högt.

Nåväl. Här är videon. Ut i öknen med sig bara. Och ta med möblerna.

7 kommentarer:

Johan sa...

Jag håller med Mr R i det här fallet - det här känns lite som ESC:s var på Salem al Fair. Inte i bemärkelsen att den är meningslös P3-pop - snarare att den verkar vara en stor favorit hos många och att jag verkligen inte fattar någonting. Hör bara ett refränglöst pompöst kvidande på hebreiska i tre minuter. Gräsligt!

Jag tycker ju personligen att melodifestivalen är ungefär 100 gånger roligare än ESC, men måste ändå säga att årets upplaga verkligen är den sämsta på ett bra tag. Man brukar ändå hitta 6-8 låtar varje år som är bra. I år finns det bara tre (Norge, Danmark och Tyskland). Några är OK men platsar knappast i Ipoden (Kroatien, Albanien, Island) - sedan är resten skit rakt av i princip. Jag gillar Anna som artist, men låten är verkligen supertrist. Fortsätter att tjata om att Timoteij eller Eric hade varit allra bäst att skicka i år när det är så mycket tråkiga ballader.

Skulle jag stått i SVT:s införpanel hade det blivit nollor och ettor i massor. Norge är en femma, Danmark och Tyskland starka fyror.

Alexander sa...

Håller också med MrR. Fullkomligt hatar denna låten.

Anonym sa...

Då ska jag säga att jag håller med MrK! =P
Låten lyckas beröra mig trots att jag egentligen inte fattar ett enda ord. DET är något bara en bra låt gör!

Hoppas verkligen att den vinner! =D

// Sebbe

Johan sa...

När segerklippet med Fairytale från den norska finalen postades här i februari förra året så skrev jag något i stil med att det här var nog det värsta jag har hört, och att jag hellre kommer sist med Kempeschlager varje år till tidens slut än skickar låtar av den här typen - och det fick man ju under våren minst sagt anledning att revidera... Men jag tror verkligen inte på den här låten i alla fall.

Pär sa...

Håller med MrK! Israel är min etta med Anna i hälarna. Jag skulle säga att årets ESC förmodligen kommer att ses som ett mellanår precis som Melodifestivalen. Ovanligt få riktigt bra låtar, många sämre och som vanligt ett gäng skitlåtar.

Min hatlåt: Danmark. Så det så.

M sa...

Håller med båda två faktiskt-får man göra det? Det här var den första låten jag direkt kände kunde vinna i år, men ju mer jag lyssnar på den, desto mer överdramatisk och überpretto tycker jag den blir, lite väl "too much" men är ändå övertygad om att den kommer högt och kanske faktiskt vinner då de flesta hör den för första gången.

Håller inte med en del om att det är få bra låtar i år, har snarare svårt att bestämma en klar favorit då det är fler än vanligt som tilltalar mig men är så olika... Får nog vänta till finalen med att utse min vinnare. :)

Kristoffer sa...

Denna låten är ju så grym. Synd att han inte sjunger den på franska bara, för den versionen var ännu bättre ;) Sjukt snygg är han också.

Er blogg är grym förresten, älskar er humor! Keep up the good work :)