07 oktober 2010

De fyra första bidragen i MF2011 är här!De fyra första bidragen och artisterna är klara för Melodifestivalen 2011
Här är SVTs pressmeddelande:

Lasse Stefanz tävlar med ”En blick och något händer”, Pernilla Andersson ställer upp med låten ”Desperados”, Linda Bengtzing sjunger ”E de fel på mig” och Swingflys låt heter ”Me And My Drum”. Det är de fyra första bidragen och artisterna som är klara för medverkan i Melodifestivalen 2011.

Lasse Stefanz har funnits sedan 1967, men har inte varit med i Melodifestivalen tidigare. Det har inte Pernilla Andersson eller Swingfly heller varit, men för Linda Bengtzing blir det här den fjärde gången.

- De här fyra artisterna visar upp den musikaliska spännvidd som Melodifestivalen eftersträvar och alltid har eftersträvat. Från någon som kanske aldrig tidigare ens funderat på att vara med i tävlingen till någon som verkligen älskar tävlingsformen och vill fortsätta kämpa för en plats i Eurovision Song Contest, säger Christer Björkman, tävlingsproducent för Melodifestivalen 2011.

- Nu fortsätter arbetet och inom drygt två veckor hopps vi kunna släppa fler av tävlingens artister, säger Christer Björkman.

De fyra tävlande bidragen är:

Desperados
Upphovsman: Pernilla Andersson
Artist: Pernilla Andersson

E de fel på mig
Upphovsmän: Pontus Assarsson, Thomas G:son, Jörgen Ringqvist
Artist: Linda Bengtzing

En blick och något händer
Upphovsmän: Alexander Bard, Ola Håkansson, Tim Norell
Artist: Lasse Stefanz

Me And My Drum
Upphovsmän: Teron Beal, Patrik Magnusson, Johan Ramström
Artist: Swingfly

Kommentar:
Jag gillar ju Linda. Hon är kanske ingen som jag på pappret vill skicka till Tyskland direkt kanske, men på nåt sätt så är hon så mycket som saknades i årets festival att jag inte kan annat än att le åt hennes namn. och en låt av G:son? Kan det bli mera påfyllning till schlagerbaren i typ Skövde?

Lasse Stefanz är inte min påse heller, men jag tycker låtskrivar-teamet känns spännande (minst sagt - barndomshjältar) och jag känner på nåt sätt att ska det nu nödvändigtvis vara med ett dansband så ska det väl vara det största vi har... Inte direkt Tysklandsvibb på pappret heller kanske.

De andra två namnen tycker jag däremot är sjukt bra rakt av. Love them both. Ska bli väldigt spännande att se vad de kan hitta på.

Här har ni en liten Spotifylista med två låtar från varje artist som presenterats hittills för tävlingen nästa år. Den kommer fyllas på efter hand.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Pernilla var ju klar som joker förra året, men av olika anledningar fick hon kicken! Kul att hon får vara med nu!

Linda känns också superkul - borde vara några låtar i den här genren varje år tycker jag! Dessutom G:son + Linda combon är ju mer rätt än de flesta andra combos :-)

Lasse Stefantz också kul! störst i sin genre!!

Swingfly känns väl kanske något inkvoterad, fast alla startfält har ju en frispråkare!

Holger sa...

Det här är Björkmans egna val om jag förstår rätt va? Juryns val kommer väl som vanligt sprättas upp antar jag...

Spontant så känns ju inte något av de här namnen några ESC-vinnare direkt. För det var väl just dom artisterna han skulle plocka ut?

Gillar Pernilla och Linda, men gör Europa det?

Swingfly känns några år för sent.

Lasse Stefanz, nja!

Oswald sa...

"Björkman har fått större makt att välja bidrag till nästa års tävling. Han får ensam utse 15 artister och låtar. SVT vill dock inte uppge om de fyra första bidragen är Björkmans val eller kommer från det vanliga juryarbetet."

(från Aftonbladet)

Anonym sa...

Håller med, Lasse Stefanz känns väl inte jättespännande men låtskrivarna,, ser verkligen fram emot den låten. Som redan nu känns given i Globen? Och Linda B är ju alltid roligt att ha med. :) // Jonas

Anonym sa...

Linda och Pernilla säger jag bara! riktigt schlagerdunder på svenska har vi inte fått på ett tag. Pernilla kommer definitivt tillföra ngt nytt till festivalen med sin unika stil! jag hatar Lasse Stefanz men gillar ju låtskrivargänget :S Swingfly är bara ett frågetecken för mig.

första fyran får klart godkänt, men förväntar mig ändå lite mer av nästa gäng som avslöjas :D

Anonym sa...

Det är såklart alldeles för tidigt att säga nåt om startfältet. Men varför i hela friden tillkännage den här löjligt ointressanta kvartetten? Nu känns det ju som att det kommer bli PRECIS som vanligt: Linda är tillbaka, vi vet exakt hur hennes bidrag låter, eller hur? Pernilla Andersson sjunger nåt innerligt som inte vinner. Lasse Stefanz (årets dansband) vinner inte heller! Swingfly (årets rap/hiphop) är den enda lilla ljusglimten enligt mig. Hans “Singing That Melody“ är rätt catchy. Men i det här sammanhanget är han ju såklart helt chanslös. Hade det inte varit roligare om de kunde verkligen överraska med nåt som känns nytt! Vad pekar på att 2011 blir annorlunda än 2007, 2008, 2009 eller 2010?

Oswald sa...

Du får alltså tre artister som aldrig varit med i MF, och önskar dig ändå något nytt och sågar 2011 redan? Haha.
Du kan inte vara alldeles lätt att få nöjd, du! :)

Jag väntar nog med min dom tills vi vet alla artisterna, men jag får personligen erkänna att jag vill nog inte ha något annat än samma mix av kul artister och stora hits som MF 2008 och 2009 hade... I mina ögon hade vi ju bra ESC-bidrag de åren - vi skickade bara dem aldrig - och finalerna var suveräna.

Fast det skulle vara kul att veta vad det är du längtar efter mer precist, och sedan kolla om du får det när de restrerande 87,5% av årets tävling är klara!

Det skulle ju vara suveränt om alla kunde vara nöjda ett år...men fan vet hur det ska gå till? Idéer!?

Anonym sa...

Nja, “sågar“ vet jag inte om jag gör, jag började ju mitt inlägg med att skriva att det är för tidigt att säga nåt om startfältet. Däremot ifrågasatte jag motivet till att gå ut med dessa fyra, relativt ointressanta artister före resten av startfältet. Precis som ni skriver så känns ju varken Bengtzing eller Lasse Stefanz som bra alternativ till ESC. Jag trodde fokus skulle flyttas till handla just om ESC. Har jag fel?

Anonym sa...

Hey,

I'm Manuel from The Eurovision Times and I have created a new Eurovision Top Site List (I think the first one for Eurovision sites):

This is the URL: http://eurovision.top-site-list.com/ (You might have to copy/paste it to reach the site)

If you want, you can register your site to promote it and drive new visitors (actual Eurovision fans) to your website!

With a Vote button, you'll have to add to your website your readers can vote for you and help you rank higher on the list.

I started the list today so obviously you will be one of the first to join, but I'm sure it will grow fast and help all of us Eurovision Site makers.

Any site connected to Eurovision can be added: Newssites, Online contests, forums e.t.c

Maybe we could also exchange our site's links

Best wishes, Manuel
http://eurovisiontimes.wordpress.com