29 oktober 2010

Webjokern: En uppdateringTjugo bidrag har blivit femton, och hör och häpna: Schlagerprofilerna har kvar alla av sina favoriter (utom Natalies Just a Dream). Kul!

Men det behöver fortfarande rensas upp i toppen, för tyvärr verkar inte ens underbara Don't Stop sitta säkert längre. Vad superdynga som Center of Attention gör topp fem är till exempel helt ofattbart!

Nu på söndag ska 15 bli tio. Gör som vi och samla lite folk i helgen, släng fram chipsen och vinet och kör en mini-MF och rösta. På det sättet kan vi schlagerfans se till att kompis/släkt/församlingsröster inte avgör vem som får tävla i vinter, utan att vi får in låtar som faktiskt kan konkurrera med Bengtzing, Dilba, Danny och de andra som är klara redan.

För det finns bra grundmaterial här. Förra årets ploj-webjoker går att styra upp och blåsa bort minnet av! Och det är vi schlagerfans som kan göra det. För let's face it; den stora massan som röstar i februari bryr sig inte om MF just nu. Det är bara vi fans utöver de som ligger bakom bidragen som bryr oss, och därför är det bara vi som kan se till att inte antalet kontantkort avgör.

Jag håller till viss mån med vår bloggkollega Pierre om att det är sorgligt att man just nu kan se det som om att SVT auktionerar ut två platser i festivalen till dem som har råd att köpa flest kontantkort (genom att tillåta 100 röster på varje bidrag), men till skillnad från Pierre vill jag någonstans tro att det finns hopp för schlagermänskligheten och att schlagerfansen står starka om de bara börjar bry sig och lyfta luren. Och får vi bara två bidrag som är bra till den direktsända finalen - och SVT stoppar folk i lokalen från att rösta - ja då så ska vi väl lyckas skilja agnarna från vetet?

Så rösta! Och kolla hur ni gör här.
Bilden är lånad från SVT.se

6 kommentarer:

Schlagerpinglan sa...

Så det är bara vi fans som kan "se till att inte antalet kontantkort avgör"? Tycker ni verkligen detta är OK?

Varför ska jag och andra schlagerfans behöva använda våra egna pengar för att styra upp tävlingen? Ser ni verkligen inget fel med att ni hjälper SVT att lura fansen att göra SVT:s jobb och dessutom få dem att BETALA för det?

Pierre sa...

Regeln är inte att de tillåter 100 röster på varje bidrag - utan 100 från varje telefonabonnemang. Det gör en viss skillnad...

Anonym sa...

Kom igen nu,, rösta på on my own och better or worse, dem ligger risigt till nu.. Sms:a 240 och 118 till 72211. // Jonas

Anonym sa...

De fri relgiösa röstar hårt på Stay with me just nu! :D

Anonym sa...

De som röstar på Madeleine Jangklev och Stay with me kastar bara bort sina röster, om de är bland de fem bästa när det blir live Tv så kommer hon att falla ifrån, hon saknar utstrålning och låten stinker! Så pinsamt bidrag!

Anonym sa...

Auktion till högstbjudande är ju helt sant. SVT har nog gjort en liten blunder här. Självklart skall det vara max 5 röster per telefon nummer. Känns lite läskigt att en Överläkare/Ögonläkare kan sitta och rösta på sig själv utan att han behöver äta alltför mycket snabbmakaroner resten av månaden. Å andra sidan är han inte ensam. Det är ju redan nu skivbolag och förlag inblandade som köper kontantkort åt "artisterna". Skandal är väl egentligen ordet för denna kalkon avart inom "jury-arbete".