01 november 2010

Ännu ett bidrag klart till Melodifestivalen 2011

Aftonbladet avslöjade tidigare i dag att Babsan var aktuell för Melodifestivalen 2011, och nu bekräftar SVT detta på den officiella Melodifestivalsajten. Efter först en hög med fyra och därefter en bunt på åtta bidrag får vi nu alltså ytterligare ett, vilket gör att vi nu definitivt vet 13 av 2011s 32 bidrag.Ge mig en spanjor
Artist: Babsan
Upphovsmän: Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg, Lennart Wastesson

Schlagerprofilernas kommentar: Babsan/Lars-Åke Wilhelmssons har gjort en del schlagertastiska insatser genom åren (medverkat i Livet är en Schlager-filmen, sjungit och turnérat med After Dark, varit värdinna i över ett decennium för gayklubben Patricia med sitt schlagergolv, publikuppvärmare till MF08 etc etc) men detta kröns alltså 2011 med ett solonummer i Melodifestivalen! "Buskisdragshowen" verkar alltså vara tillbaka i festivalen (åtminstone av titeln att döma, och av Aftonbladets artikel) och görs det lika snyggt som i Åh När Ni… och som i La Dolce Vita är vi alltid, alltid ombord. Nej, vi ska kanske inte skicka det till Tyskland – men oj vad vi saknat sådant i festivalen och Globen!

Männen bakom låten, Larry Forsberg, Sven-Inge Sjöberg och Lennart Wastesson, är ju inte direkt okända i MF-sammanhang heller; de är ju huvudleverantörer av buskisglada bidrag som Brandsta City Släckers Kom och Ta Mig och After Darks La Dolce Vita. Nu var det ett tag sedan de var med, men Schlagerprofilerna hälsar dem varmt välkomna tillbaka.

5 kommentarer:

Mr A sa...

Två artiklar i Arbetarbladet kanske kan ge en något mer nyanserad bild än Aftonbladets artikel :

http://arbetarbladet.se/noje/1.2461579-babsan-staller-upp-i-melodifestivalen

http://arbetarbladet.se/noje/1.2461795--vi-tycker-sjalva-att-det-ar-en-jakla-bra-lat-Med tanke på att den skulle avslöjas på onsdag så kan man kanske tänka sig att det blir fler låtar då.

T sa...

Tack för credden Oswald :-)

MrA: Tycker du inte att vår artikel var tillräckligt nyanserad?
Arbetarbladet fyller på med mer information, som Larsa och låtskrivarna självklart inte kunde ge förrän själva nyheten var ute. Det är bra. Gillar båda artiklarna faktiskt, tack för länkarna.

Anonym sa...

Ryktet gör gällande att det var Bert som läckte till A-bladet o samma rykte säger att juryn har valt denna låt o inte Björkman.

T sa...

Åh vad härligt det är med rykten. Jag gillar såna. Men man kan aldrig veta om rykten är sanna om man inte har säkra källor som kan bekräfta.

T sa...

Och nu vet jag ju från vilket håll "Anonym" mest troligt fått sina uppgifter ifrån. En sån källa skulle jag inte vilja ha som grund för några uppgifter jag publicerar.