26 november 2010

Ny artist avslöjas imorgon!

När man minst anar det så smäller det till. Redan imorgon under Dansbandskampen kommer vi få reda på ytterligare en deltagare i Melodifestivalen 2011. Det är ett dansband som ska presenteras av Christer Björkman i direktsändningen, berättar SVT i ett pressmeddelande under fredagseftermiddagen.
En annan schlagerartist är redan på plats i tv-programmet. Babsan, eller Lars-Åke Wilhelmsson, kommer nämligen att göra Thomas Deutgen sällskap vid tyckarbordet. Babsan tävlar ju som bekant i Göteborg med schlagern Ge mig en spanjor.
En inte allt för avancerad gissning är att det blir fjolårets Dansbandskampsvinnare Playtones som Aftonbladet skrev var MF-aktuella för ett tag sen...?
Foto: Peter Knutson

6 kommentarer:

Johan sa...

Jag tror det är ett av de banden som är kvar, även om det har ryktats om Playtones. Playtones har emellertid enligt sin hemsida en spelning i Lycksele, vilket ju förhoppningvis (klarar själv inte av Playtones) omöjliggör att det är de som ska dubbas till MF-deltagare.

Av de banden som är kvar finns det ju ett (Elisa's) som är betydligt mer schlagerkompatibla än de övriga tre. Sångerskan Elisa har alla attribut som krävs för att bli en riktigt bra dansbands- och schlagersångerska. Förra veckan började de kvarvarande banden att uppträda med nyskrivna låtar - och då gjorde Elisa's den här låten (2:57 skvallrar ju om att det är en mello-reject)

http://www.youtube.com/watch?v=AZB5HFVkNSE

Möjligen inte det modernaste vi har hört i schlagerväg, men efter vad som känns som en evighet (2008, Hur svårt kan de va) utan en enda ABBA-/Tusen och en natt/klassisk schlager-låt så tycker jag Elisa's borde ha en given plats 2011 - speciellt i konkurrens med övriga kvarvarande dansbandskampare.

Anonym sa...

Det var dock länge sedan det fanns så mycket abba schlager i mello... läs vad som skrivits om bengtzings låt- om Jenny Silvers Låt och om Sannas låt!! Det dryper gammal Abba-schlager om dem...

Det borde glädja dig!!

:-)

Johan sa...

Ja det är underbart! =) Fast jag har svårt att se att Sanna och Jenny helt och fullt skulle hänge sig till riktig klassisk bonnschlager med saxofon och i shuffletempo på samma sätt som ett regelrätt dansband. Deras låtar blir nog mer moderna men med alla de klassiska ABBA- och schlagerattributen. Hur som helst är det härligt att den här musiken verkar vara på väg tillbaka in i tävlingen. Vill verkligen inte att den ska ta över och dominera helt och hållet, men det måste finnas plats för några såna låtar varje år (gärna på bekostnad av inkvoterad skit som Getty Domein, Elephants och allt vad de har hetat genom åren), annars dör tävlingen.

HANNA sa...

Jag hoppas på Zekes från dansbandskampen förra året! Är så smygkär i dom och deras skiva så det är på gränsen till patetiskt, herrejesus vad jag kommer jubla om så är fallet. Det har enligt deras facebooksida varit och fotat inför kommande album så HELT off kanske jag inte är i alla fall... förhoppningsvis.

Anonym sa...

Hellre Elisas än Playtones,, hua.. OCH varför ska ett dansband som inte ens är med i årets dansbandskamp presenteras? Borde det inte vara ett band som är med nu? // Jonas

Johan sa...

Som sagt: Förutsätter vi att det är ett av årets kvarvarande band som ska plockas in, så MÅSTE det bli Elisa's - allt annat är en katastrof i klass med webbjokerns regelverk.