22 november 2010

Startfälten i Luleå/Göteborg

Mr R är på plats på SVTs presskonferens för att samla massa kul information att presenterar här och på QX.se senare, men här är en snabb sammanfattning av dagens avslöjanden om de två första deltävlingarnas bidrag.

Luleå


Desperados - Pernilla Andersson
In the Club - Danny
Me And My Drum - Swingfly
Oh My God - Le Kid
On My Own - Jonas Matsson
Social Butterfly - Rasmus Viberg
Something In Your Eyes - Jenny Silver
Try Again - Dilba

Inte kända sedan innan:

Oh My God
Artist: Le Kid
Upphovsmän: Märta Grauers, Anton Malmborg Hård af Segerstad, Felix Persson

Schlagerprofilernas kommentar: Jaaaaaaaaaaaa! Det där gälla skriket ni nyss hörde eka från London hem till Sverige var MrKs glädjevrål över att min favoritgrupp Le Kid kommit med i Melodifestivalen. Visst, man ska inte ha favoriter innan man hört låten, men oddsen är låga på att jag kommer älska vad än Johanna, Helena, Märta, Felix och Anton hittat på. I vilken kö ställer man sig för sin knapp i Le Kid-kampanjen 2011? Team OMG! Here I come!

Anton har redan med en låt som låtskrivare med A-Teens Sara 2011. Märta och Felix har tidigare skrivit MissMatch bidrag 2007, och producerat några av våra all time favoritbidrag i Melodifestivalen, bland annat åt Agnes, BWO och Alcazar.

*

Something In Your Eyes
Artist: Jenny Silver
Upphovsmän: Erik Bernholm, Thomas G:son, Henrik Sethsson

Schlagerprofilernas kommentar: Det är inte många artister som kommer sist i en deltävling i Melodifestivalen som får chansen att tävla igen nästa år, men Jenny Silver är tydligen undantaget. Nu blev ju A Place to Stay en liten minihit på Tracks och den var dessutom en av MrKs stora favoriter i år, så vi är såklart försiktigt positiva till Jennys medverkan även 2011. För hennes egen karriärs skull vore det nog dock en smula bättre om hon tänkt framföra något mindre suggestivt och med mera refräng än senast…

...och med exakt samma låtskrivarteam som bakom Danmarks ESC-fjärdeplatsare In a Moment Like This i fjol finns det nog viss risk för det. Det ryktas lukta ABBA och Tusen och En Natt om man får tro Aftonbladet, och nog känns det lite skönt att vi inte lät de här herrarna dra söderut ännu en gång?


Göteborg

Elektrisk - Anniela
Ge mig en spanjor - Babsan
I'm In Love - Sanna Nielsen
Like Suicide - Christian Walz
My Heart Is Refusing Me - Loreen
Oh My God! - The Moniker
Seven Days And Seven Nights - Brolle
Vaken i en dröm - Elisabeth Andreassen

Inte kända sedan innan:

Elektrisk
Artist: Anniela
Upphovsmän: Johan Alkenäs, Tim Larsson, Tobias Lundgren, Johan Fransson

Schlagerprofilerna kommentar: Vi vet inte så mycket om Anniela. Vi kollade lite på hennes hemsida och hittade följande "Anniela medverkar dessutom i ett nytt Playstation 3 spel som just nu utvecklas i Taiwan. I spelet, som jämförs med Guitar Hero och Singstar, kommer spelaren att kunna anta identiteten av artisten Anniela. Flera av hennes senaste låtar finns med. Spelet kommer att marknadsföras intensivt över hela världen." Så pass. Vi luktar en ny The Nicole som kan sjunga (det finns några vunna talangtävlingar på hemsidan också). Och det är inte det sämsta.

Johan Alkenäs har bland annat producerat låtar åt Jonas Brothers och Ashley Tisdale. Tim Larsson, Tobias Lundgren och Johan Fransson är veteraner i Melodifestivalen med allt från förra årets You Making Me Hot-Hot-Hot till Las Vegas på sin meritlista.

Like Suicide
Artist: Christian Waltz
Upphovsmän: Fernando Fuentes, Henrik Janson, Tony Nilsson

Schlagerprofilerna kommentar: Oväntat namn i Melodifestivalen som vi inte riktigt tänkt så mycket på sedan Wonderchild försvann från vår iPodspellista. Ett typiskt namn som känns stort och creddigt i det här sammanhanget, men som inte lyckats få en hit på ett halvt decennium... Men vi dömer ingen och vi gillar ju killens röst. Försiktigt positiva.

Oh My God!
Artist: The Moniker
Upphovsmän: Daniel Karlsson

Schlagerprofilernas kommentar: Behövde vi verkligen ännu en låt som heter Oh My God i årets tävling? Och behövde vi skaka liv i ännu en gammal Idol? Tydligen. Hoppas låten är grym för vi har lite svårt för Daniels image (The Moniker? But why?) som doftar lite självgod på håll... Vi är dock villiga att motvebisas om killens storhet, trots att vi kanske hellre sett någon av de där två coola brudarna som slog honom i den där andra lite mindre musiktävlingen för några år sedan...

Seven Days And Seven Nights
Artist: Brolle
Upphovsmän: Brolle

Schlagerprofilernas kommentar: Klart Brolle ska vara med i Melodifestivalen. Det har vi sagt länge. är vi stora Brolle-fans? Nope. Men att ha Ladies Night och Diggiloo-turnén på CVt och inte MF är liksom lite att börja i fel ände...


Här har ni vår Spotifylista med några låtar från varje artist som presenterats hittills för tävlingen nästa år. Den kommer fyllas på efter hand.

2 kommentarer:

P. sa...

Spontant, känns inte startfältet i Gbg betydligt hårdare än i Luleå? åtminstone om man går på artisternas tyngd, det är ju egentligen bara Danny som är ett household name i Luleå, att jämföra med 3-4 st i Gbg...

Oswald sa...

Hm. Kanske. Fast jag personligen håller nog inte med alls där.

Brolle och Waltz har väl egentligen lika lite karriär som Dilba, Swingfly och Jenny Silver? I alla fall Waltz...

Le Kid och Pernilla Andersson är ju dessutom på gång NU och Rasmus och Jonas är snarare nya och fräscha än några gamla Idoler man behöver skaka liv i som de där i Göteborg...

Schlagertätare är det ju dock i Götet med Basan, Sanna och Bettan.

Jag tror faktiskt Luleå blir både roligare och tuffare! Men det är ju jag... :)