08 februari 2007

Årets Genombrott?

Marie Lindberg är så långt ifrån Regina Lund som man kan komma på alla plan jag kan komma på tror jag: Låtmässigt, rutinen, scenframträdandet, tempot, kändisskapet…ja allt. Samtidigt är den här låten bara sååå vacker.
Den är låten i slutet på din favoritfilm. En sådan du sitter kvar genom hela eftertexterna för att få höra klart. Det enda den saknar är kanske ett ordentligt slut…
Om den här balladen inte lyckas ta sig till Globen – och mycket talar väl trots allt för att det borde bli tufft bland alla kända namn – nu när ”herr Nilsson” gjorde det förra veckan, så är det en av årets största skandaler.
Okej. Det kanske samtidigt inte är en låt att skicka till ESC (fast fan vet…en sådan här ballad hade gått långt där) och Marie darrar kanske lite, lite, lite på rösten (kanske tagen av stundens allvar och den gigantiska lokalen) – men det är definitivt upplagt för årets genombrott.
Så strunt samma om jag får äta upp det senare: Jag utnämner härmed Trying to Recall – efter fyra genomlyssningar – till den vackraste balladen i Melodifestivalen någonsin.
Sådärja. Då var det gjort.

Inga kommentarer: