08 februari 2007

Sabina...f'låt Regina. Lund.

Sabina…förlåt Regina…intar scenen från hissen med tre dansare och spelar perfekt rollen som charmig bögdiscoschlagersångerska. Pratar olika språk, gör mystiska Vouge-poser med armarna, dansar över hela scenen…och ser på repet inte ett dugg ut som den där ”konstiga” Regina Lund som alla ute i stugorna har så svårt för.
Sedan visar de scenkläderna och hmmmm…Christer Fuglesang möter ”Hallå, hallå det här är X22”. Kan kanske bli avgörande. Kanske spelar Sabina…förlåt Regina…rollen lite för bra.
Men tillbaka till låt och framträdande så tror jag snarare att hon ökar värdet på sitt varumärke med 100% hos svenskarna på lördag. Bara en sådan sak att hon verkligen sjunger uuuuut (och inte bara väser) är ju positivt.
Men okej. Inte så att det blir en enkel resa till Globen – vi vet ju till exempel vart bögfavoriterna alltid hamnar (runt plats 5-7) – men ändå.
Jag nynnar på den efter två lyssningar…den är ju ändå liksom kärnan av ett schalgernummer…tänk ”en lite tamare Alcazar” och på slutet flamberar de dessutom nästan Sabina…förlåt Regina…i hissen.
Det är nästan som om någon ombetts skriva ett schlagernummer till en film.

Inga kommentarer: