18 april 2007

Luuk Leder Melodifestivalen 2008!

SVT meddelar nu på förmiddagen att de vunnit s(ch)laget med TV4 om Kristian Luuk - och att han där med är säkrad för Melodifestivalen 2008. Så här skriver SVT:

"Kristian Luuk inleder ett långsiktigt samarbete med SVT.
De närmaste åren ska han både medverka i och utveckla helt nya program inom olika genrer.

Kristian Luuk ska dessutom leda Melodifestivalen i SVT även 2008.

-Kristian Luuk är en bra företrädare för mycket av det som SVT står för, kärleken till det breda förenat med en folkbildarambition, säger Annie Wegelius, ny programdirektör för allmän-tv på SVT.

Under februari och mars gjorde Kristian Luuk stor succé som programledare för Melodifestivalen i SVT. Tre miljoner tittare följde varje lördag deltävlingarna och Andra chansen och finalen i Globen den 10 mars sågs av nära fyra miljoner tittare. Aldrig tidigare har en så stor publik följt tävlingen. Nu är det klart att Kristian Luuk ska vara programledare för Melodifestivalen även 2008.

Men avtalet med SVT innebär också att Kristian Luuk - med start efter sommaren - kommer att arbeta med nya programkoncept inom en rad olika genrer, för sändning i SVT redan under 2008.
-Det är viktigt för SVT att initiera och utveckla nya kreativa samarbeten med personer som Kristian. Jag är ett stort fan av Kristian och det är verkligen kul att han valt att fortsätta jobba med SVT, säger Annie Wegelius, programdirektör för allmän-tv på SVT.

-Jag är glad och hedrad. Jag har trivts väldigt bra på SVT och jobbar gärna vidare med public service. Melodifestivalen var bland det roligaste jag gjort någonsin och det känns som jag bara börjat på SVT och har mycket kvar att uträtta, säger Kristian Luuk.
Just nu gör Kristian Luuk programmet "Luuk i P1" på måndagarna i SR. Den 10 och 12 maj ska han dessutom kommentera sändningen i SVT från semifinalen och finalen i Eurovision Song Contest från Helsingfors.

Kristian Luuk är 40 år och utbildad civilekonom vid Handelshögskolan i Stockholm. Han inledde sin etermediekarriär i hyllade P3-programmet Hassan och fortsatte sedan till Knesset i ZTV. I nio år var han programledare för prisbelönade Sen kväll med Luuk i TV4. Genom åren intervjuade han allt från världsartister som Madonna och Bruce Springsteen till statsminister Göran Persson och kronprinsessan Victoria."


Själv tycker jag det är ett utmärkt val - jag älskade Kristian som Melloprogramledare - men jag undrar vad SVT ska hitta på för ny presskonferenspunkt i höst nu när de inte kan köra "idag-presenterar-vi-programledaren-så-ni-inte-glömmer-bort-Melodifestivalen-fast-det-är-en-bra-bit-kvar" senare i år? Vad tror ni?

Inga kommentarer: