14 april 2007

Skämtar Dom, Eller?

Antar att det var fler än jag som såg "Inför ESC" i SVT1 igår och inte var alltför nöjda med programmet. Nog för att danske Adam var ett bra tillskott (fast man fattar ju fortfarande inte ett ord av vad han säger, så det är tur att det är textat), och Charlotte skötte sig rätt bra, även om hennes omdömen var lite väl snälla. Hon började ju varje omdöme hårt och bra men sen blev betyget nästan alltid mer positivt än hennes muntliga resonemang.
Men. Hur fan kan man ha med isländske Eirkur även ett år när han är med och tävlar? Ovanligt pinsamt och ryggradslöst när hela juryn hyllar det isländska bidraget unisont och ger femmor rakt igenom. En medioker rocklåt med en hyfsad sångare ska fan inte ha ett betyg högre än en trea. Christer Björkman (som fick ge betyg istället för Eirikur själv) gav en vågad fyra...Modigt, Björkman...Nej, jag tror att många tappade lusten för fortsättningen när SVT clownar bort programmet så här.
Annars tyckte jag att Eirikur var lika bra och konsekvent som vanligt, den norske herren var alldeles för mjäkig jämfört med Jostein och Thomas Lundin börjar bli lite väl "jag-kan-ALLT-om-ESC-och-måste-brilljera-med-mina-kunskaper-hela-tiden".
What do you say?

Inga kommentarer: