22 februari 2008

Lite publikrepsspoilers!

Lasse Berghagen dyker upp igen i veckans delfinal och denna gången visar han upp ett annat bus Luuk gjort i schlagerhistorien.

När fem lottade bidrag gick vidare blev det de tre största namnen (BWO, Isaksson och Eskobar) som hamnade utanför listan.

Björn Gustavssons (i linne den här veckan minsan) mellanakt består den här gången av en sång på franska (var det en Celine-cover jag hörde?) och en specialskriven sång till en tjej som ska sitta i publiken imorgon, men vi fick inte veta vem. SVT stoppade honom för att sjunga den ikväll (så inga tidningar kan skriva om det imorgon - VEM är det?) och istället körde han ett kul standup-nummer.

Luuk öppnar med att vara klädd i Carolas Främling-outfit och kliva in genom den klassiska bågen från Malmöscenografin 1983.

BWO vann en förkrossande seger i alla publikundersökningar - vår hittar ni HÄR. Därefter var det spridda skurar på Frida, Caracola, Patrik Isaksson och Therese. Det blir spännande imorgon!

Min personliga favoritstund (utanför BWOs nummer som jag fortfarande tokälskar) under sändningen var ett litet roligt collage med ordet "kärlek" från olika Melodifestivalbidrag genom åren. Mera sådant!

Det blev tillslut Frida och Ainbusk som gick direkt vidare till Globen under kvällens show. Linköpingspubliken älskade Frida. Ainbusk föll dem däremot inte alls i smaken. Två spelningar av låten och ändå en mycket knapp sjätteplats i publikundersökningen. Synd på en så vacker låt, men inte helt orättvist om man säger så.

Glöm nu inte att kolla in alla våra betyg HÄR på QX.se

1 kommentar:

Jerry sa...

Jag vill ha tuggummipop till Globenfinalen. Det saknas något riktigt plastigt och härligt.