03 februari 2008

Schlagerprofilerna synar: "I love Europe"

Låt: I love Europe
Artist: Christer Sjögren
Kompositörer: Torgny Söderberg, Magnus Johansson & Ingela ”Pling” Forsman
Tidigare schlagervana: Christer har trots en gedigen Svensktoppskarriär med Vikingarna och en andlig karriär på egen hand aldrig deltagit. Plings MF-koppling är väl ens onödig att kommentera, och Lena Ph:s gamla parhäst Torgny Söderberg gör här en stark comeback i MF-sammanhang.

Största hits: Mitt eget Blue Hawaii, Leende guldbruna ögon, Höga Berg djupa hav och många fler.
Intressantast är nog att: Christer är i det här sammanhanget debutant, trots att han är en gjuten MF-artist. Men trots många år i rampljuset, är MF-publiken på hans sida eller är han för mesig/ointressant/dansbandsförknippad?
Lyssna gärna på: MrR:s favorit med Vikingarna (och överhuvudtaget i dansbandsgenren), är saxofoniga klassikern Du är min sommar Marie. Och kan man låta bli att älska Tredje gången gillt med Jacob Dahlin och Annika Hagström?

Så sägs det officiellt om låten...: "En glad schlagermelodi som handlar om gemenskap i ett gränslöst Europa"
...och det här är vad vi har hört om låten: Repetativ refräng är en stark underdrift. Många vill stoppa låten i "showfacket", alltså lite åt Las Vegas-hållet (fast utan Stenmarcks flirtiga sexighet). Men vi placerar den nog närmre sjuttiotalets svulstiga dansbandsnummer: Maffigt, dansvänligt och mycket tyskt. Ingen Globenvinnare, men löjligt given just där.
Trolig chans att nå Globen: Maximal. Om tydliga Samba Sambero klarade av att ta sig vidare förra året så har den här låten med en ännu tydligare melodi, en ännu större chans att avancera. Folk vill ha sina schlagers serverade direkt. Se bara på hur Tango tango (2004), Att älska dig (2005), Jag ljuger så bra (2006) och Samba Sambero (2007) enkelt tog sig vidare från första deltävlingen.

Inga kommentarer: