26 februari 2008

Välkomna till Karlskrona! (Del 1)

När nu Melodifestivalen för andra gången i historien kommer till min födelsestad Karlskrona (den stad jag kallade hemma mina första 19 år) så måste jag såklart promota det lite extra här i bloggen.

kommunens officiella Melodifestivalsida kan man idag läsa programmet för hela veckan (klicka på bilden nedan) och där kan man hitta godbitar (eller snarare rysarklassiker) som tillexempel att Linda Bengtzing kommer inviga festivaltältet på Kleipedplatsen mitt i centrum, genom att sjunga Värsta Schlagern i duett med stadens kommunalråd eller en specialinsatt "Psalmfestivalsgudstjänst" i Fredrikskyrkan med psalmer av bla. Py Bäckman.

Självklart blir det uppträdanden av deltävlingens artister på lite olika ställen, storbildsvisning av festivalen i tältet och så självklart ett uppträdande av Alcazar i stans största Galleria - en tradition som verkar hålla i sig i alla schlagerstäder.

Jag lovar återkomma med mera Karlskrongrejer den här veckan - tills dess kan ni ju kolla in mitt kusinbarns festivalblogg som han skriver som journalist (Schlager & Sport!) för lokaltidningen. Schlagerintresset går djupt i min släkt.

1 kommentar:

Jenny sa...

Kul att det äntligen händer något i staun! :)