15 mars 2008

Lördagslistan

Om några timmar är årets schlageräventyr över (fast hur sjukt spännande kommer det inte vara en stund innan dess) så redan nu vill vi passa på att blicka lite framåt.

Här kommer därför fem önskningar från Schlagerprofilerna om nästa års Melodifestival!

1. Behåll Kristian Luuk som programledare
Att människor överhuvudtaget överväger att Luuk inte ska leda festivalen nästa år gör oss helt kallsvettiga. Vem skulle kunna göra ett lika bra jobb? Och vad skulle anledningen vara? Vi längtar absolut inte tillbaka till en tid med Markoolio och Alexandra Pascalidou... Möjligen skulle vi kunna tänka oss att addera någon schlagerdonna (Lena? Charlotte?) med programledarevana vid Kristians sida. Men bara det. We love Luuk!

2. Caracola med en vinnarschlager
Efter att ha sett tjejerna välta en publik av dyngraka fjortisar på klubben 90's igår natt är vi bara ännu säkrare i vår övertygelse: De här tjejerna är något stort, och Smiling in Love var bara början. Nästa år vill vi att någon av mästarna tar fram sin låtskrivarpenna och skriver en riktigt schyst, vuxen schlagerrökare till våra favoritbrudar. Och så vill ha dem i Globen.

3. Bättre mellanakter
Okej, vi har inget emot dans (och dansar-Pontus är en hottie) men allvarligt talat så har vi gått på toaletten varenda gång det varit dags för vatten, vind och plasma-dansen. Och givetvis gillar vi Björn Gustavsson lika mycket som vartenda annat husvagnsskräp i det här landet, but let's face it: som bög ser man snygga killar dansa töntigt till 90-talshits varenda helg på Lino! It's nothing new for us! Nä, ge oss lite schlagernostalgi a' la' de norska delfinalerna, där lokalbefolkningen i städerna som gästades sjöng ut i gamla örhängen, som sedan avslutades med originalartisten på sen. En enkel idé som faktiskt fungerade strålande.

4. Lägg finalen i Göteborg
Jo, vi tycker Globen är fantastisk…ja egentligen skulle vi gärna flytta med Sverige snyggaste och coolaste arena till Göteborg om det bara gick! Det vi menar med finalflytten är egentligen bara att det är så mycket roligare på de mindre orterna där festivalen inte bara försvinner helt i det andra nöjesutbudet. Där schlagercirkusen får ta över stan helt, och där vi som jobbar med den tvingas umgås i vår bubbla som ett gäng giraffer i en för liten bur på Borås Djurpark. Det är bara så långt mycket trevligare.

5. Schlagerprofilerna i Green Room!
Vi har uppfyllt de flesta av våra Melodifestivaldrömmar vi hade som barn – men en åtestår: Vi vill sitta i Green Room och ha med en låt! Melodier är vi kanske inte så bra på att få ihop – men en schyst schlagertext skulle vi nog kunna få ur oss! Så hör vår bön Master-Ljunggren eller Master-Kempe eller Master-Wikström eller Master-Bard! Har ni en låt i byrålådan ni vill ha en text till så hör av er till oss. Vi kommer slå er med häpnad!

Det var det! Vi ses på efterfesten!

2 kommentarer:

MelloMats sa...

Tämligen tippad vinnare och det är henne väl unt. Det jag hajade till mest över var att Linda B inte fick några poäng av folket. Jag hade fått för mig att hon var folklig, låten var det väl heller inget större fel på.

Roligast just i dag är kvällstidningarnas (väntade) häxprocesser mot juryn och telenätet. Slutsatsen måste väl bli att det är dags att återgå till poströstning. Eller är det dags att se till så interaktiviteten med Digital-TV faktiskt funkar. Rösta via boxen alltså!

Anonym sa...

Luuk tror jag har gjort sitt, känns som om han börjar ta över programmet lite väl mycket, missförstå mig rätt han är grym men festivalen måste gå vidare, Björkman gör nog max två år till på sin post sen är det även dax för honom att abdikera.