09 december 2008

Alice & Kevins låtar till finalen på fredag!

Nu är allt klart inför finalen på fredag och Idolfinalisterna fick tydligen välja en låt fritt när det gällde det egna valet: Alice fortsätter sin rockiga bana och väljer listaktuella Pinks So What, medan Kevin går tillbaka till åttiotalet och snappar upp John Farnhams You´re the Voice (vilket känns lite väl Toner för miljoner). Dessutom har "Idollåten" , skriven av Jörgen Elofsson och Andreas Carlsson, fått ett namn: With Every Bit of Me.

Detta sjunger dom på fredag:

Eget låtval
Kevin Borg
Låtval: You're the voice/John Farnham
Telefonnummer:

099-414 01
Sms: skicka KEVINB till 72 400

Alice Svensson
Låtval: So what/P!nk
Telefonnummer:

099-414 01
Sms: Skicka ALICES till 72 400


Tittarnas val
Kevin Borg
Låtval: Living on a prayer/Bon Jovi
Telefonnummer: 099-414 01
Sms: skicka KEVINB till 72 400

Alice Svensson
Låtval: Heaven's on fire/Kiss
Telefonnummer: 099-414 02
Sms: Skicka ALICES till 72 400

Vinnarlåten
Kevin Borg
Låtval: With every bit of me
Telefonnummer: 099-414 01
Sms: skicka KEVINB till 72 400
Alice Svensson
Låtval: With every bit of me
Telefonnummer: 099-414 02
Sms: Skicka ALICES till 72 400


Och eftersom vi älskar Alice så får vi väl be er rösta på Kevin - för vilken av de här kvartetterna tycker ni känns mest intressant just nu alt. fick ur sig de bästa debutalbumen?

Daniel Lindström/Agnes/Markus Fagervall/Marie Picasso eller Darin/Sebastian/EMD-Erik/Amanda?

Japp, det var väl det vi trodde.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nej, hur kan han ta den skitlåten??? // Jonas

Tommy sa...

Agnes har helt klart lyckats bättre än Sebastian.. Så det är inte alltid bättre att komma 2:a, det är precis som Agnes säger, det är vad man gör det till och hur man tar det!

Oswald sa...

Fast att Agnes lyckats BÄTTRE än Sebastian känns som en efterkonstruktion från din sida byggd på vilken musik du gillar.

Visst. Agnes är stor JUST NU - speciellt hos oss popbögar. Hon har släppt en hyfsad skiva och har haft en jättehit. Absolut.

Men innan dess?

Var det inte Sebastian som fick vara MF-joker och gick direkt till Globen, som släppte skivor med bra recensioner, som fick en massa credd och Rockbjörnar?

Visst, hans karriär nu är inne i en dal - men att Agnes lyckats bättre är en sanning med modifikation, eller något framtiden får visa. Lika möjligen.

Däremot så kommer de ju från det året då flest lyckats bäst - så det vore väl konstigt om inte topp två gick hyfsat bra båda två det året.

Tommy sa...

Nja jag håller inte med.. Visst det är svårt för mig att vara objektiv, men bara för att sebastian var med i MF betyder inte det att det gått bra/bättre för han.
Visst fick hans 2:a skiva hyfsat bra recensioner, men nog tror jag Agnes 3:e fått bättre.
OM man sammnfattar hittills så tycker iafall jag (om jag försöker vara objektiv) att det gått rejält mycket bättre för Agnes (hon har ju förövrigt sålt mest skivor i Sverige av alla idoldeltagare, och det borde väl egentligen vara det som räknas mest?), och som du säger, just nu är ju Agnes superhet medans sebastians senaste singel floppat och det är väldigt tyst kring han. Men då går det ju att tänka så att bara för att det gått bättre för Darin hittills så kanske om 5 år till är det daniel som är superhet och darin är en nobody? Visserligen är väl den chansen/risken inte så stor, men ändå.
Men det jag vill säga är att jag tycker det är dumt/fel att dra alla över en kam och säga "det går bättre för 2:orna" vilket uppenbarligen är relativt.

Anonym sa...

Kevin e bra mycket bättre och populärare än vad Alice e. Kevin har dessutom aldrig hängt löst. Fast å andra sidan så e Alice jävligt bra för att va 17 år gammal. Men hon e inte lika bra som Kevin. Ingen av årets idoler har kommit i närheten av Kevin. Kevin e bäst så e det bara och den som klarat alla teman bäst ska vinna idol.

Oswald sa...

Att Kevin är populärare betvivlar jag inte...men vad som är populärt är inte alltid bra. Det du säger om kevin är precis det jag avskyr. Han gör precis ALLTING lika slikt och opersonligt, som en musikalartist som river av medleys i olika genres på en finlandsfärja. Duktigt? Absolut. Intressant på skiva? Aldrig! Totalt opersonligt och aptrist.

Vad gäller Agnes vs Sebastian så handladse det hela om vilken av de två kvartetterna som är intressantast - och hur mycket du hyllar Agnes och dissar sebastian så kan du inte på allvar mena att vinnarfyrkanten släppte bättre första-skivor än den andra? Eller att de trots Sebastian och Agnes är intressantare namn i den första?

Agnes succé är snarare ett undantag än ett bevis på att ettorna kan lyckas. Varför? För att de oftast är som Kevin! Duktiga, klarar alla moment i tävlingen - men totalt identitetslösa när de sen ska klara sig som artister.