25 januari 2009

Bästa låten tog sig vidare norska delfinalen

Igår ägde den första norska delfinalen rum och jag försökte titta så mycket jag kunde samtidigt som jag zappade mellan den, SVT:s Carola-dokumentär, och Körslaget.
Blev i alla fall glatt överraskad att norrmännen röstade vidare kvällens bästa låt till final, Tricky (delvis skriven av svenska Niklas Bergwall & Niclas Kings) med tjejgruppen Velvet. Kul att landet i år omfamnar modern pop, eftersom jag fortfarande inte hämtat mig efter förra årets diss av sköna Don´t stop the music med Michelle.
Kvällens behållning var dock en jättekör som sjöng min barndomsfavorit Mitt Liv från Eurovision 1987. Den sommaren älskade jag Kate Guldbrandsen så mycket att jag klippte min kusins Barbie i Kates igelkottsfrisyr och spelade in kasettband där jag själv sjöng sjöng låten på svorska. Idag har jag en mer sansad inställning till Kate och låten, och tycker att det är en fin ballad.
Hursomhelst, efter jättekörens sång intervjuade nybakade programledaren Maria Haukaas Storeng (hon skötte sig rätt bra, och hade lagt på sig lite sen ESC i fjol, vilket bara var snyggt), Kate och gav henne nån slags tallrik med där en bild på Kate i igelkottfrisyr var ingjuten. Fattade aldrig riktigt vad det var, men jag antar att det var en norsk motsvarighet till vår "sångfågeln".
Kul att se Kate i alla fall.
Den andra norska finalisten var nån manlig sångare som sjöng på norska och var aptrist och verkligen inget att glädjas åt.

Till final gick:
Velvet - Tricky
Thomas Brøndbo - Det vart en storm
Till "Siste Sjanse" gick:
Espen Hana - Two of a kind
Surferosa - U look good

4 kommentarer:

Schlagerpinglan sa...

Verkar inte som vi hör eller ser samma saker när Velvet framför sin "Tricky". Personligen tyckte jag den var generande dålig, men men... jag delar er åsikt angående Kates "Mitt liv" i alla fall. Den var, och är fortfarande, väldigt bra.

Anonym sa...

Jag säger samma som schlagerpinglan,, fast jag tycker den var rätt usel.. // Jonas

Alexander sa...

Tyvärr sjunger de ju inte något vidare.. men låten är BRA! Hade hellre sett en het solotjej sjunga den.

Pär sa...

Starkast i delfinalen, men jag får lite må-illa-känslor. Störande synthar, töntig koreografi, svag refräng.. Vinner inte finalen. Är inte en tjej väldigt lik Britney?