24 januari 2009

Ett gott tecken?

Att Blondinbella åkte ur Let´s Dance igår lugnar mig faktiskt inför Melodifestivalen. För hennes fall bevisar verkligen den tes som med tiden får allt starkare fäste: Hur många fans du än verkar ha, så röstar dom inte om det du visar upp i rutan är dåligt.
Bella dansade inte bra och röstades ut. Helt logiskt. Och det är ju då snorlätt att då dra samma tes till Melodifestivalen:
Minns hur hajpade Magnus Uggla och Nanne var inför delfinalerna, och hur de antogs ha stort fäste hos svenska folket. Men låtarna var besvikelser och det blev bara Andra Chansen för duon.
Minns "Androla" från ifjol och deras fall till och i Andra Chansen. Låten motsvarade helt enkelt inte förväntningarna och dom fick tummen ner.
Och slutligen, flickfavoriten Ola, som varje år håvar in massor av nomineringar till Rockbjörnen, borde ju också ha defilerat till Globen. Men Love in Stereo var ingen Cara Mia, och det blev en halvflopp för Ola i schlagern.
Är detta något att ha i bakhuvudet inför Melodifestivalen 2009?
Absolut, så vi kan nog räkna med att vissa "stora" artister inte håller måttet, och därmed inte blir så farliga som man kan tro...

3 kommentarer:

Ellen sa...

Nej, Blondinbella var verkligen ingen höjdare på dansgolvet...hon har ju NOLL känsla.
MEN! I just fallet Blondinbella tror jag faktiskt inte att hon har så många fans, jag känner ingen som läser hennes blogg för att de tycker om henne, snarare för att de retar sig på henne.
Har haft Blondinbella som exempel när vi pratat om grupptryck kontra trender (är det samma sak?) på högstadiet. Ingen i den klassen var något fan av henne, snarare nämnde de Kenza som en stilförebild/idol.
Men absolut, ska vi tillbaka till schlagern så är det nog ännu mer så att om man heter Nanne/Carola/Uggla så blir det ännu svårare att ta sig till final...folk har ju skyhöga förväntningar och hur många låtar motsvarar egentligen dem?

josefin sa...

fast magnus uggla tävlade väl i gävle...?

Oswald sa...

Helt klart Josefin!
Det blev ett litet syftningsfel där som är fixat nu. :)
Tack för tipset!