13 januari 2009

Köp lite norsk Myhsik, vettja

Reglerna med att hålla låtarna hemliga fram tills Melodifestivalen är ju som bekant något SVT håller fast vid, och inget som styrs av EBU – i de flesta länder i Europa spelas ju låtarna hej vilt innan själva uttagningen, och i Spanien är ju till och med folket uttagningsjury.

Nåväl, vi vill bara göra er uppmärksamma på att våra grannländer inte nöjer sig med att släppa sina låtar i det egna landet innan det är dags för tävling. Nope, i Norge satsar man offensivt, och från och med idag går det alldeles utmärkt att klicka in på svenska iTunes och köpa Wenche Myhres Melodi Grand Prix-bidrag Alt Har en Mening Nå.

Låten är en überklassisk gammal-schlager av Thomas Thörnholm, Danne Attlerud och Michael Crauss - männen ansvariga för Magnus Carlssons Live Forever och (de två förstnämnda) för svenska mello-klassiker som Se Mig och Sista Andetaget - som dessutom innehåller den fantastiska ingrediensen "schlager-bank-bank-bank:en" som vi inte hört sedan Kikki och Östen med Resten var i gasen (men som såklart borde vara med varje år).

Hela låten ligger ute på You Tube HÄR om ni vill lyssna innan ni köper, men eftersom den inte har någon video så snor jag en annan Myhre-klassiker från Schlagerboys Schlagerblog; den om en liten röd gummibåt.

Inga kommentarer: